Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δύο γήπεδα 5Χ5 σε δύο Κοινότητες της Εορδαίας δεν παραλαμβάνονται από το Δήμο

Δύο γήπεδα 5Χ5 σε δύο Κοινότητες της Εορδαίας δεν παραλαμβάνονται από το Δήμο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Κοντεύουν 10 χρόνια από την έναρξη κατασκευής δύο γηπέδων 5Χ5, ένα στον Άγιο Χριστόφορο και ένα στο Καρυοχώρι, Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, έργα που ξεκίνησαν δηλαδή από τον πρώην Δήμο Αγίας Παρασκευής -νυν Δημοτική Ενότητα του Δήμου Εορδαίας, αλλά τα έργα δεν μπορούν να δοθούν προς χρήση καθώς δεν παραλαμβάνονται από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Για τα έργα αυτά δαπανήθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ, για παράδειγμα ο προϋπολογισμός του γηπέδου στον Άγιο Χριστόφορο ανέρχονταν κατά την μελέτη του έργου σε  106.272,84 ευρώ ενώ ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών είχε οριστεί σε έξι μήνες, με πέρας την 18/1/2011.  Το κόστος του γηπέδου στο Καρυοχώρι ήταν ωστόσο μικρότερο καθώς δόθηκε ποσοστό έκπτωσης 40,87% από τον ανάδοχο στον οποίο κατοχυρώθηκε το έργο.

Κατά καιρούς δόθηκαν παρατάσεις για την ολοκλήρωση του έργα αυτά από το Δημοτικό Συμβούλιο κι ενώ στο μεταξύ ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες δεν παραλαμβάνονται τα έργα από τις τεχνικές υπηρεσίες, επειδή ο ανάδοχος χρησιμοποίησε για την περίφραξη πιο λεπτό πλέγμα (σύρμα) και όχι αυτό που όριζαν οι προδιαγραφές της μελέτης του έργου.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Χριστοφόρου Χρήστος Μπακάλης.  στο «e-ptolemeos.gr», στο γήπεδο 5Χ5 του Αγίου Χριστοφόρου «υπάρχουν και κάποιες μικροελλείψεις, λείπουν δηλαδή οι σχάρες για το φρεάτιο αποστράγγισης των υδάτων, οι πόρτες του γηπέδου δεν έχουν σύρτες και δεν λειτουργούν τα φώτα του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί επίσημα το έργο και τα παιδιά να μπαίνουν λαθραία και να παίζουν.»

Ο κ. Μπακάλης συμπλήρωσε πως «είναι κρίμα που ένα τέτοιο ωραίο έργο δεν μπορεί να λειτουργήσει, γιατί οι δουλειές που απέμειναν είναι ψευτοδουλειές, αν έρθει ο ανάδοχος γίνονται σε 2-3 μέρες και θα μπορούσε να λειτουργήσει και να δώσει εναλλακτική διέξοδο στα παιδιά του χωριού.»

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και το γήπεδο 5Χ5 που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στη διπλανή κοινότητα Καρυοχωρίου την ίδια περίοδο, το οποίο επίσης έχει ολοκληρωθεί αλλά και γ’ αυτό υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στον επιβλέποντα από την τεχνική υπηρεσία και τον ανάδοχο του έργου για την παραλαβή της περίφραξης του πλέγματος του γηπέδου, που δεν είναι αυτό που όριζε η μελέτη του έργου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει παραλαβή του έργου. «Μόνο φώτα δεν έχει γήπεδο, το υπόλοιπο είναι τελειωμένο», ανέφερε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καρυοχωρίου Κωνσταντίνος Μαυρίδης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη