Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δραστηριότητες της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Σουρμενιτών

Δραστηριότητες της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Σουρμενιτών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αποβιωσάντων Σουρμενιτών τέλεσε και φέτος, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας, η Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών.

???????????????????????????????

Για την Ένωση, αποτελεί θεσμό και το Σταύρωμα των Κολλύβων (ΣΙΝΙ), που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον ενοριακό χώρο του Ιερού Ναού, παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου.

«Τελούμε σήμερα το σταύρωμα των κολλύβων στη μνήμη των συμπατριωτών μας που χάθηκαν στο δρόμο προς την Ελλάδα και στις χαμένες πατρίδες», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαος Κούσης.

???????????????????????????????

Από την πλευρά του ο στυλοβάτης της Ένωσης, Ιωάννης Κούσης, επεσήμανε ότι: «Αναβιώνουμε ένα έθιμο σε ομαδική μορφή, καθώς το σταύρωμα των κολλύβων γινόταν την παραμονή του Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκλιπόντων προγόνων μας που ξεριζώθηκαν χωρίς να προλάβουν να κάνουν την τελευταία λειτουργία στην εκκλησία τους».

???????????????????????????????

Αναφερόμενος στους επόμενους στόχους, ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι είναι η διοργάνωση νέων δράσεων και η προσέλκυση επιπλέον μελών που θα δώσουν νέα ώθηση στο Σύλλογο, ενώ κάλεσε όλους να παρευρεθούν στον ετήσιο χορό, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου και ώρα 9 το βράδυ στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου