Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δόθηκε λύση στο θέμα με την ενοικίαση εκτάσεων της ΔΕΗ σε αγρότες – Στα 10.500 στρέμματα ανέρχονται φέτος οι διαθέσιμες για καλλιέργεια εκτάσεις

Δόθηκε λύση στο θέμα με την ενοικίαση εκτάσεων της ΔΕΗ σε αγρότες – Στα 10.500 στρέμματα ανέρχονται φέτος οι διαθέσιμες για καλλιέργεια εκτάσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Το “πράσινο φως” έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ στο θέμα που υπήρχε με την ενοικίαση εκτάσεων αγροτικής χρήσης, οι οποίες εκμισθώνονται για καλλιέργεια στους αγρότες των τοπικών κοινωνιών έναντι χαμηλού τιμήματος.

Λύνεται λοιπόν το αίτημα που είχε τεθεί από τον Δήμο Εορδαίας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, καθώς, με παρέμβαση του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης, Παντελή Καραλευθέρη, η διοίκηση της επιχείρησης υπερδιπλασιάζει τις προς ενοικίαση για καλλιέργεια εκτάσεις, δίνοντας προς αγροτική χρήση και μη αποκατεστημένες εκτάσεις. Καθώς, εκτός από τις 4.500 στρέμματα αποκατεστημένων εδαφών που εκμισθώνονται κάθε χρόνο για καλλιέργεια σε αγρότες του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, φέτος θα δοθούν για καλλιέργεια και εκτάσεις στις οποίες δεν έχει γίνει αποκατάσταση εδαφών, που συνήθως αποδεσμεύονται μετά από την εκμετάλλευσή τους από την επιχείρηση.

KARALEYTHERISNET3

Συγκεκριμένα μιλώντας στον «Π» ο κ. Καραλευθέρης, ανέφερε ότι «η ΔΕΗ είχε αποφασίσει να ενοικιάσει και φέτος εκτάσεις σε ιδιώτες για καλλιέργεια, αλλά μόνο όσες έχουν αποκατασταθεί και προορίζονται για εκμίσθωση σε ιδιώτες. Τελικά, στις εκτάσεις που βγαίνουν προς ενοικίαση έναντι χαμηλού τιμήματος προστίθενται και εκτάσεις που ενώ έχουν απαλλοτριωθεί από τη ΔΕΗ η επιχείρηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε εξορυκτικές εργασίες στις εν λόγω εκτάσεις.»

Για πρώτη φορά λοιπόν φέτος «θα εκμισθωθεί στους αγρότες της περιοχής μας το σύνολο των εκτάσεων αγροτικής χρήσης που έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ και οι οποίες εκμισθώνονται για καλλιέργεια στους αγρότες των τοπικών κοινωνιών, με αποτέλεσμα οι προς ενοικίαση εκτάσεις από 4.500 στρέμματα περίπου με την απόφαση αυτή να ανέλθουν φέτος στα 10.500 στρέμματα», ανέφερε ο κ. Καραλευθέρης και σημείωσε ότι η εκμίσθωση των εκτάσεων αυτών δεν θα γίνει μονάχα σε αγρότες ορισμένων χωριών όπως ίσχυε παλιότερα, αλλά προορίζεται γενικότερα για δικαιούχους σε όλο το ενεργειακό λεκανοπέδιο.

Σημειωτέον ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να εκμισθώσει έως 50 στρέμματα.

Ο κ. Καραλευθέρης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η εξέλιξη αυτή λύνει το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αρκετοί αγρότες στην περιοχή μας, καθώς εάν δεν κατάφερναν να εκμισθώσουν εκ νέου εκτάσεις για καλλιέργεια από τη ΔΕΗ κινδύνευαν να μην πάρουν τα χρήματα- επιδοτήσεις από τη νέα ΚΑΠ.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη