Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Διττός ο σκοπός παρουσίας της Βασιλικής Βόντσα στην Πτολεμαΐδα 

Διττός ο σκοπός παρουσίας της Βασιλικής Βόντσα στην Πτολεμαΐδα 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

 

Στην Πτολεμαΐδα βρέθηκε την Δευτέρα 20-2-2017 η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.  Κοζάνης Δρ  Βασιλική Βόντσα, η οποία αναφερόμενη στο σκοπό της επίσκεψής της αυτής επεσήμανε: «Διττός είναι ο σκοπός της παρουσίας μου στην Πτολεμαΐδα αφενός να δούμε τα Σχολεία της περιοχής και τις διάφορες δράσεις που εξελίσσονται το διάστημα αυτό και  αφετέρου να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη για τον κοινό στόχο που θέσαμε και αφορά την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην Πτολεμαΐδα και ελπίζουμε  η προσπάθειά μας αυτή να ευοδωθεί σύντομα.

Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν καινούργιο θεσμό στα σκαριά για την Πτολεμαΐδα αλλά και για τις άλλες Πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας , που αφορά το θεσμό της Μαθητείας που ιδρύσαμε στα ΕΠΑΛ, όπου συνδέεται πλέον η εκπαίδευση των παιδιών στα επαγγελματικά Λύκεια με την αγορά εργασίας.

Έχουμε μία ιδιαίτερη προσέγγιση , έναν εναλλακτικό τρόπο Σταδιοδρομίας , καθώς οι μαθητές που ολοκληρώνουν την επαγγελματική εκπαίδευση , θα μπορούν άμεσα να δουλέψουν.   Η Σχολή Μαθητείας θα αποτελεί το τέταρτο  έτος και αφορά μαθητές από 18 έως 24 ετών , αποφοίτους των ΕΠΑΛ σε συγκεκριμένες ειδικότητες».

Η κ. Βόντσα διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα θεσμό, που αγκάλιασε η Εκπαιδευτική κοινότητα  ευχαριστώντας τους Διευθυντές του ΕΕΚ και των δύο ΕΠΑΛ,  αλλά και την τοπική κοινωνία που εξασφάλισε θέσεις μαθητείας με επιδότηση, ασφαλιστική κάλυψη και συνταξιοδοτική αναγνώριση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου