Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ ζητά το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας – Αλληλοκατηγορίες για τα επεισόδια στο συνέδριο στη Ρόδο    

Διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ ζητά το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας – Αλληλοκατηγορίες για τα επεισόδια στο συνέδριο στη Ρόδο    

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Απόφαση για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ η οποία θα οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές, μετά την αναβολή του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Ρόδο, έλαβε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, στη σημερινή του συνεδρίαση, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του ΕΚΠ-Ε, Αναστάσιου Τσιλφίδη.

Ο κ. Τσιλφίδης εξήγησε ότι λήγει αύριο Παρασκευή η θητεία της εκλεγμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ και γι’ αυτό πρέπει να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο οι αιτήσεις για διορισμό προσωρινής διοίκησης από ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, διότι «δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε συνέδριο». Σημείωσε ότι η προσωρινή αυτή διοίκηση δεν πρέπει να έχει καμία άλλη αρμοδιότητα πέρα από το να πάει τη ΓΣΕΕ στις εκλογές, ενώ έθεσε έναν προβληματισμό για το εάν θα πρέπει να συμμετέχει το ΠΑΜΕ στη προσωρινή αυτή διοίκηση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΠ-Ε κατήγγειλε μάλιστα για τραμπουκισμό της δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λέγοντας πως «το συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του ΠΑΜΕ», ότι «οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ευθύνονται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Ρόδο και οδήγησαν στη ματαίωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ», καθώς, όπως είπε, ήρθαν στο χώρο του ξενοδοχείου που θα διεξαγόταν το συνέδριο «με κράνη και λοστάρια». Αντίστοιχες κατηγορίες εναντίον του ΠΑΜΕ άφησαν στις τοποθετήσεις τους και άλλα  μέλη της διοίκησης του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας, εκφράζοντας τη λύπη τους για τα επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωση του συνεδρίου της ομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) στο Δ.Σ. του ΕΚΠ-Ε Σταύρος Μωυσιάδης, κατήγγειλε ότι «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ξεπέρασε κάθε όριο αθλιότητας, δρομολόγησε ένα συνέδριο στα κλεφτά, με πρακτικές μαφίας, με εργοδότες και νόθους συνέδρους από ανύπαρκτα σωματεία». Κατήγγειλε επίσης την παρουσία εταιρείας φύλαξης (σεκιούριτι), μπράβων της νύχτας και κόσμου από σχολή πολεμικών τεχνών της Ρόδου «για να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που δρομολόγησε ένα συνέδριο με εργοδότες και συνέδρους μαϊμού».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη