Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δήμος Εορδαίας: Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού σε επιχειρήσεις λόγω Covid θα αποφασίσει το Δ.Σ. – Για το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου

Δήμος Εορδαίας: Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού σε επιχειρήσεις λόγω Covid θα αποφασίσει το Δ.Σ. – Για το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στην απαλλαγή των Ανταποδοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την δραστηριότητας τους υποχρεωτικά λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊου, θα οδηγηθεί ο δήμος Εορδαίας.

Το θέμα θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Ορφανίδη. Εφόσον δοθεί έγκριση από το σώμα, το επόμενο διάστημα –οπότε και θα ανακοινωθεί σχετικά από τον Δήμο Εορδαίας- οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα μπορούν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου, και να αιτηθούν την απαλλαγή της επιχείρησης τους από την καταβολή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το τρίμηνο που έμειναν κλειστά, δηλαδή, Μάρτιος- Απρίλιος και Μάϊός του 2020.

Η πανδημία του κορωνοϊού τσάκισε οικονομικά τους επιχειρηματίες και η απαλλαγή από τα τέλη αυτά θα είναι μια σημαντική και μεγάλη ελάφρυνση, τόνισε σχετικά ο κ. Ορφανίδης.

Τα τέλη αυτά είναι ένα σημαντικό μέρος του λογαριασμού, ιδίως για κάποια μεγάλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προσέθεσε. Τόνισε, δε, πως το θέμα έρχεται μετά από σχετική έγκριση που δόθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας.

Να σημειωθεί πως σε επόμενα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Εορδαίας, έρχονται ανάλογες ελαφρύνσεις και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ό,τι αφορά το τέλος τραπεζοκαθισμάτων, για το οποίο για υπάρχουν τρεις κατηγορίες, κατά πληροφορίες.
Για τις σχετικές αποφάσεις έχουν προηγηθεί ανάλογες διευκρινιστικές ΚΥΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο επίμαχο σημείο αναφέρει τα εξής:

«…με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, μπορούν να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής…».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργου Βαβλιάρα για το Α΄ Εξαμήνο 2021

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Τον Απολογισμό του Ά Εξαμήνου του 2021 παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας. ...