Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων προ των πυλών στη Δυτική Μακεδονία(;)- Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στους Δημάρχους

Δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων προ των πυλών στη Δυτική Μακεδονία(;)- Παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στους Δημάρχους

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με τη δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμμάτων να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού οι ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος.

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, έχει ήδη εγκριθεί και παίρνει σταδιακά το δρόμο προς τη Βουλή, με τη δημιουργία εργοστασίων καύσης απορριμμάτων να βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδίου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπεται αρχικώς να κατασκευαστούν 4 τέτοια νέα εργοστάσια, με το ένα να είναι στη Βόρειο Ελλάδα και την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να φωτογραφίζεται ως η πλέον κατάλληλη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα συγκεκριμένα εργοστάσια φυσικά απαιτούν και την ανεύρεση της απαραίτητης πρώτης ύλης, ενώ σημαντικό κομμάτι αποτελεί και το κόστος που θα επιφέρουν ενδεχομένως στα ταμεία των ΟΤΑ και κατ’ επέκταση στην τσέπη των πολιτών.

Φυσικά τα συγκεκριμένα εργοστάσια θα μπορούν να έχουν το όφελος της ενεργειακής εκμετάλλευσης, ενώ θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό και τους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων κάτι που αποτελεί σαφή κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Η παρουσία, η τεχνογνωσία και η εμπειρία της ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνδυασμό με την πρωτοπορία που έχει επιδείξει η Δυτική Μακεδονία στη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά πιθανόν και οι εκτάσεις των ορυχείων, δείχνουν πως η περιοχή μπορεί να αποτελέσει το χώρο δημιουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει το δρόμο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μ. Μαστρανέστη (υπάλληλος ΔΟΥ Κοζάνης): «Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ψυχή του Πέτρου που έφυγε τόσο άδικα»

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Αισθάνομαι ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης. Ελπίζω να είναι μια δικαίωση για την ...