Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Διερεύνηση αξιοποίησης των υπολειμμάτων καφέ από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το CluBE

Διερεύνηση αξιοποίησης των υπολειμμάτων καφέ από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το CluBE

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), στο πλαίσιο υλοποίησης της εγκεκριμένης πρότασης με τίτλο HOOP (Hub of Circular Cities Boosting Platform to Foster Investments for the Valorisation of Urban Biowaste and Wastewater) του προγράμματος HORIZON 2020, ξεκινούν τις διαδικασίες ώστε να διερευνήσουν, να σχεδιάσουν και να ωριμάσουν την ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των υπολειμμάτων καφέ σε περιφερειακό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έρθουν σε επαφή με τα σωματεία καταστημάτων εστίασης προκειμένου να συλλέξουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την παραγωγή υπολειμμάτων καφέ.

 

Στη συνέχεια, μέσω του έργου HOOP, θα διερευνηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες αξιοποίησης των υπολειμμάτων καφέ για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 

Η όλη δράση αναμένεται να προσδώσει σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη με τη δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας καθώς και την ανάπτυξη κυκλικών οικονομικών δραστηριοτήτων μέσω της δυνατότητας δημιουργίας νέων επιχειρηματικών σχημάτων.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δυστυχώς η αγορά μας καλείται να λειτουργήσει άλλη μια φορά με τη μέθοδο του click away. Είναι μια ...