Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Εξώφυλλο > Διαβούλευση τέλος για το master plan της Δίκαιης Μετάβασης- Τι ισχύσει για τη Δυτική Μακεδονία- Την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο με τη συμμετοχή Μουσουρούλη

Διαβούλευση τέλος για το master plan της Δίκαιης Μετάβασης- Τι ισχύσει για τη Δυτική Μακεδονία- Την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο με τη συμμετοχή Μουσουρούλη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μέχρι το τέλος του μήνα συνεχίζει να ισχύει η προθεσμία για τη συγκέντρωση των προτάσεων απ’ όλους τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, σε ότι έχει να κάνει με το master plan του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, προκειμένου να κατατεθούν στην Επιτροπή που συντονίζει ο Κώστας Μουσουρούλης.

Η διαβούλευση επισήμως έχει ολοκληρωθεί, στην επίσημη πλατφόρμα του opengov.gr, στις  10 Νοεμβρίου, με τη Δυτική Μακεδονία όμως να εξαιρείται από αυτή τη διαδικασία σύμφωνα πάντα με τα όσα είχε αναφέρει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 9-11.

Εκεί ο Περιφερειάρχης τόνισε πως μετά από επικοινωνία με τον Κώστα Μουσουρούλη, προτάσεις και διορθωτικές παρεμβάσεις θα μπορούν να κατατίθενται επί του σχεδίου μέχρι τη σύνταξη του τελικού κειμένου το οποίο θα ψηφιστεί στη Βουλή, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η αναβληθείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τη συζήτηση για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με τη συμμετοχή του Κώστα Μουσουρούλη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα δηλώσει και επίσημα πως η διαδικασία είναι «ανοιχτή» για τη Δυτική Μακεδονία.

Είναι πάντως δεδομένο πως αν ένας απλός πολίτης θελήσει να καταθέσει πρόταση επί του σχεδίου, είναι αδύνατον να το πράξει καθώς η πλατφόρμα της διαβούλευσης είναι πλέον κλειστή. Την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Συντονιστής του ΣΔΑΜ θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το κατά πόσο η διαβούλευση παραμένει ανοιχτή για τη Δυτική Μακεδονία, μέχρι την ολοκλήρωση του τελικού κειμένου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Πως κατανέμονται τα χθεσινά κρούσματα- Ανησυχία σε Π.Ε. Κοζάνης και Γρεβενών- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει ...