Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Διαμαρτυρία φοιτητών του Πανεπιστημίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για στέγαση, σίτιση, μετακίνηση

Διαμαρτυρία φοιτητών του Πανεπιστημίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για στέγαση, σίτιση, μετακίνηση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


  • Θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις σε δημοτικά συμβούλια

Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση ψηφίσματος στο περιφερειακό συμβούλιο, έκαναν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας προβλήματα έλλειψης φοιτητικής στέγης, αλλά και έλλειψης καθηγητών όπως και έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας, και ακυρώσεων μαθημάτων.

Όπως τόνισε  ο Γιώργος Ριμπάς, μέλος ΔΣ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οι φοιτητές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, όχι μόνο οι παλιοί αλλά κυρίως οι πρωτοετής. «ΤΟ Περιφερειακό είχε ταχθεί υπέρ της συγχώνευσης των δύο ιδρυμάτων, αλλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της υποχρηματοδότησης είναι πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή περίπου 180 συμφοιτητές μας βρίσκονται στον αέρα , γιατί δεν υπάρχουν δωμάτια στις εστίες. Πληρούν τα κριτήρια αλλά δεν υπάρχουν δωμάτια, ενώ δεν υπάρχουν τα χρήματα για να νοικιάσουν το σπίτι, ενώ πλέον δεν υπάρχουν σπίτια προς ενοικίαση».

Επίσης, ο ίδιος είπε πως μαθήματα ακυρώνονται λόγω έλλειψης αιθουσών αλλά και έλλειψης καθηγητών . Επίσης, κατήγγειλε προβλήματα και στη σίτιση των φοιτητών λέγοντας πως δεν σιτίζονται δωρεάν όλοι.

Οι φοιτητές ζήτησαν από το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει θέση, ζητώντας από την περιφέρεια να στηρίξει τους φοιτητές, ενώ τόνισαν πως την ίδια κίνηση θα κάνουν και στα δημοτικά συμβούλια. Επίσης, έθεσαν ζήτημα μετακίνησης, ζητώντας έκτακτο κονδύλιο για τη μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου, αλλά και σύνδεση όλων των τμημάτων με αστική συγκοινωνία.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης, λαμβάνοντας το λόγο στο περιφερειακό συμβούλιο τόνισε πως και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή και η τωρινή εχει σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά έργων που θα συνεχιστούν ώστε να φτάσει το πανεπιστήμιο στο επίπεδο που αρμόζει. Επίσης, το θέμα του πανεπιστημίου θα συζητηθεί σε επόμενο περιφερειακό συμβούλιο, παρουσία φορέων.

Β.Σ. -Ζ.Π.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας