Αρχική > Επιχειρήσεις > Διαγωνισμός με έπαθλα 20.000 ευρώ για startups από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα και Πέλλα

Διαγωνισμός με έπαθλα 20.000 ευρώ για startups από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Φλώρινα και Πέλλα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ως τις 5 Μαΐου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον νέο επιχειρηματικό διαγωνισμό Next Stage Challenge 2021, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startups) από ΘεσσαλονίκηΚιλκίςΦλώρινα και Πέλλα, διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ.

Στον διαγωνισμό, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου iCBA και αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg, μπορούν να συμμετέχουν προσπάθειες που είτε βρίσκονται σε στάδιο ιδέας είτε έχουν προχωρήσει στη δημιουργία πρωτοτύπου ή έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στην αγορά ως επιχειρήσεις.

Ο διαγωνισμός θα απονείμει τρία βασικά βραβεία, 4.000, 6.000 και 10.000 ευρώ για τις κατηγορίες «στάδιο ιδέας», «στάδιο πρωτοτύπου» και «στάδιο εσόδων» αντίστοιχα, ενώ ένα ευρύ δίκτυο οργανισμών θα επιλέξει κάποιες από τις ομάδες για την παροχή επιπλέον επάθλων. Οι διαγωνιζόμενοι σε κάθε κατηγορία θα αξιολογηθούν συγκριτικά βάσει της σαφήνειας της επιχειρηματικής τους στόχευσης, της συμπληρωματικότητας της ομάδας τους, του μεγέθους της οικονομικής προοπτικής και της καινοτομίας του εγχειρήματος.

Στο πλαίσιο του Next Stage Challenge 2021 και πριν από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, 30 ομάδες θα λάβουν βοήθεια για να αναπτύξουν περαιτέρω την ιδέα τους και να βελτιώσουν τον τρόπο που την παρουσιάζουν μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστήριξης και τα κατάλληλα πρακτικά εργαλεία. Παράλληλα θα λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο στάδιο της κάθε ιδέας. Στο τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, 12 ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο σε επενδυτές, «επιχειρηματικούς αγγέλους» και εταιρείες που αναζητούν ευκαιρίες συνεργασίας και να διεκδικήσουν τα βραβεία αξίας άνω των 20.000 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες ή τουλάχιστον ένα μέλος της ομάδας, θα πρέπει να κατοικούν μόνιμα στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας ή Κιλκίς και οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στην ιστοσελίδα nextstage.gr.

Το έργο iCBA συντονίζει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ενώ συμμετέχουν το ερευνητικό κέντρο SEERC του CITY College και το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης». Η υλοποίηση του διαγωνισμού Next Stage Challenge πραγματοποιείται από την Ideas Forward.

Πηγή: https://www.sofokleousin.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κτήμα ΑΛΦΑ Α.Ε.: Ανάπτυξη και επιδεικτική λειτουργία μονάδας συμπαραγωγής μικρής κλίμακας (ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας) για την αξιοποίηση υπολειμματικής βιομάζας (στεμφύλων)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κτήμα ΑΛΦΑ Α.Ε., EMISIA, ΗΦΑΙΣΤΟΣ Λεβητοποιείο   Τους τελευταίους 36 μήνες, είναι σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα για ...