Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Διαδρομή Αγάπης για τον Βαγγελάκη από τον ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ

Διαδρομή Αγάπης για τον Βαγγελάκη από τον ΤΕΜΟΝ ΑΕΚ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ολοκλήρωσε με επιτυχία την διαδρομή του ο αθλητής της ΑΕΚ, Γιώργος Ζαχαριάδης ο οποίος έτρεξε 171 χιλιόμετρα ενισχύοντας την προσπάθεια του μικρού Βαγγέλη που δίνει την μεγαλύτερη «μάχη» της ζωής του.
Ο δρομέας της αποδίδοντας τις «Ευχαριστίες», εις Δόξαν Εκείνης, Της Παναγίας μας, που του έδειξε τον δρόμο για να φτάσει στην Παναγία Σουμελά του Πόντου τρέχοντας 27 ημέρες, έτρεξε και πάλι 171 χλμ, ξεκινώντας από την Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά Βερμίου μέχρι την Ι.Μ. Παναγίας Γουμερά Σερρών παραμονή της Αγίας Κυριακής, 5 και 6/7/2017.

Η διαδρομή γνωστή, με εκκίνηση την «Παναγία Σουμελά» Βέροιας, στη συνέχεια Καστανιά, Βέροια, Μακροχώρι Αλεξάνδρεια, Λουδία, Χαλκηδόνα, Κουφάλια, Άγιος Πέτρος, Εύρωπος, Αξιούπολη, Πολύκαστρο, Χωρύγι, Δ/ση Χέρσου, Καλίνδρια, Δ/ση Δροσάτου, Αμάραντα, Καστανούσα, Πλατανάκια Μακρυνίτσα, Ι.Μ.Παναγίας Γουμερά. (Νομοί Ημαθίας, Θεσνίκης, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών).
Ευχαριστεί θερμά τους φίλους που έτρεξαν μαζί του μερικά χλμ της διαδρομής, τον Παναγιώτη Παναγιωτίδη και τον Χαρίλαο Γιάννου, καθώς και τον φύλακα άγγελό του Παύλο Γαλεγαλίδη. Συγχαίρει θερμά και ευχαριστεί τον διοργανωτή της εκδήλωσης Γιώργο Πουλατζακλή. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο και την Ηγουμένη της Μονής Μοναχή Ευθυμία για την εγκάρδια υποδοχή.
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε κι ένα γράμμα με αποδέκτη τον μικρό Βαγγελάκη, ο οποίος σε λίγες μέρες ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να δώσει τον δικό του αγώνα.

Μακρυνίτσα, Παναγία Γουμερά 6 Ιουλίου 2017
Γεια σου Βαγγελάκη.
Είμαι ο Γιώργος Ζαχαριάδης από την Πτολεμαϊδα Κοζάνης και μ΄ αρέσει να τρέχω, να τρέχω πολύ, σε δρόμους και βουνά, ακόμη και στην δουλειά μου που κάνω το λειτούργημα του Αστυνόμου, αν χρειαστεί τρέχω. Έτρεξα σε πολλούς δρόμους και βουνά, έμαθα και μαθαίνω τόσα πολλά μέσα από τους αγώνες που τρέχω κι έτσι έμαθα και για σένα, για τον δικό σου αγώνα. Έναν αγώνα που δίνεις, ο οποίος είναι ακόμη πιο δύσκολος κι από τους μεγάλους αγώνες που τρέχω, όπως τον Φειδιππίδειο, τον Δόλιχο, το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τον Ευχίδειο κ.α. Έμαθα ότι υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που θέλησαν να βοηθήσουν για να γίνει ο δρόμος σου ακόμη πιο εύκολος, ώστε να στεφθείς Μεγάλος Νικητής, στον Μεγάλο αγώνα που δίνεις.
Ως δρομέας θέλησα να «τρέξω» μαζί σου και να προσφέρω ό,τι μπορώ. Δεν ανήκω στα «μεγάλα και λαμπερά» ονόματα, αλλά η δική σου προσπάθεια, ο δικός σου αγώνας, το χαμόγελό σου, με κάνουν να λάμπω από αισιοδοξία. Θέλησα κι εγώ να προσφέρω με τον τρόπο μου, έτσι όπως ξέρω, τρέχοντας. Έτσι αποφάσισα να τρέξω μία διαδρομή την οποία σου την αφιερώνω με αγάπη. Μία διαδρομή που ενώνει Την Χάρη Της Παναγίας μας!!!
Η διαδρομή αυτή είναι μία συμβολική σύνδεση δύο μοναστηριών, τα οποία προϋπήρχαν στη γη του Πόντου, από εκεί που κατάγονταν οι πρόγονοί μου όπως και οι δικοί σου. Η μία είναι η μονή της Παναγίας Σουμελά, που υπήρχε στο όρος Μελά στην Τραπεζούντα του Πόντου και η άλλη είναι η μονή της Παναγίας Γουμερά στο χωριό Τσίτη περιοχή Μεσοχαλδίας στην Αργυρούπολη του Πόντου. Αυτές οι δύο μονές, μετά τον διωγμό των προγόνων μας από τη γη του Πόντου, ξαναχτίστηκαν με την αγάπη του κόσμου εδώ στην Ελλάδα. Η Παναγία Σουμελά χτίστηκε στο βουνό του Βερμίου, στην Καστανιά Βέροιας και η Παναγία Γουμερά στις παρυφές του όρους Κερκίνη (Μπέλλες) στη Μακρυνίτσα Σερρών. Απέχουν μεταξύ τους 171 χιλιόμετρα. Αυτά τα χλμ λοιπόν, τα έτρεξα με αγάπη και σου τα αφιέρωσα, έκανα μία προσευχή στην Παναγία μας να σε βοηθήσει με τη Χάρη Της και μαζί με τους επιστήμονες γιατρούς που θα προσπαθήσουν, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ώστε να μπορέσεις να επιστρέψεις στους φίλους σου γερός και δυνατός και να συνεχίσετε να παίζετε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και να πηγαίνετε βόλτες στο πάρκο. Να μπορείς να πηγαίνεις στο σχολείο να μαθαίνεις γράμματα όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας σου.

Τη διαδρομή αυτή την έτρεξα 5 και 6/7/2017, της Αγίας Κυριακής και σε 23 ώρες περίπου έφτασα στον προορισμό μου. Στην προσπάθειά μου αυτή έτρεξαν μερικά χλμ μαζί μου (έναν Ημιμαραθώνιο 21 χλμ), δύο καλοί φίλοι, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης (από την Θεσνίκη) και ο Χαρίλαος Γιάννου (από την Πτολεμαϊδα). Σε όλη την διαδρομή, ο κ. Παύλος Γαλεγαλίδης, ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε να έχω τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να μπορώ να τρέχω με άνεση. Μάλιστα ο Παναγιώτης, πριν μερικά χρόνια, είχε δώσει κι αυτός τον δικό του αγώνα και νίκησε (σε μία μάχη με τον καρκίνο) και από τότε τρέχει ακόμη καλύτερα!!!

Δεν θέλω να κάνω τον ήρωα, ο ήρωας είσαι εσύ αλλά θα ήθελα να γνωρίζεις ότι για την προσπάθειά μου αυτή δεν αγόρασα καινούρια παπούτσια ούτε χρησιμοποίησα διάφορα σκευάσματα για να «κρατιέμαι» γερός και δυναμικός. Έτρεξα με τα παλιά παπούτσια μου, με αυτά που έτρεξα φέτος τους μεγάλους αγώνες μου, με νεράκι του Θεού, με ψωμί και ελιά και γιαουρτάκι και το βράδυ έπινα κι ένα καφεδάκι για να μένω ξύπνιος. Αυτό δεν το έκανα για να το μάθει ο κόσμος και να κάνω τον ήρωα, ο ήρωας είπαμε είσαι εσύ.

Έχεις δυνατές ρίζες, όπως οι πρόγονοί σου, οι οποίοι ήρθαν ταλαιπωρημένοι στη νέα πατρίδα, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν!!! Έτρεξα και για αυτούς σχεδόν 2000 χλμ σε 27 μέρες, το έτος 2015, συνδέοντας και πάλι τις δύο μονές της Παναγίας Σουμελά Καστανιάς Βέροιας και Τραπεζούντας του Πόντου. Βαγγελάκη, αν χρειαστεί, μπορώ να έρθω τρέχοντας μέχρι την Αγγλία, όπου είσαι τώρα και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, να παλέψουμε και να Νικήσουμε!!!
Επειδή σου αρέσουν οι ήρωες, είσαι Σούπερ ήρωας, σου αρέσει να παίζεις γιατί είσαι παιδί, σου αρέσουν τα γράμματα γιατί θέλεις να μάθεις, σου αρέσει η ζωή γιατί είναι ωραία. Επειδή σου αρέσουν όλα αυτά γι αυτό θα Νικήσεις!!!
Κουράγιο Βαγγελάκη μου, μπορείς και ξέρεις να παλεύεις, δεν είσαι μόνος, μαζί θα παλέψουμε.
Εγώ απλά υποκλίνομαι στο Μεγαλείο της ψυχής σου και εύχομαι όταν μεγαλώσεις να τρέχουμε μαζί.
Με Αγάπη
Γιώργος Ζαχαριάδης (δρομέας ΑΕΚ)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.