Αρχική > Slider > Επιδιορθώθηκαν οι βλάβες στις δύο γεωτρήσεις του Μαυροδενδρίου

Επιδιορθώθηκαν οι βλάβες στις δύο γεωτρήσεις του Μαυροδενδρίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

 

 

Διακοπή υδροδότησης σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μαυροδένδρι, λόγω βλάβης και στις δύο γεωτρήσεις, από τις οποίες υδροδοτείται η τοπική κοινότητα. Ευτυχώς, φαίνεται να παίρνει τέλος η ταλαιπωρία των δημοτών, καθώς επιδιορθώθηκε ήδη η μεγάλη γεώτρηση, ενώ στις αμέσως προσεχείς ώρες αναμένεται η επιδιόρθωση και της μικρής γεώτρησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αρμόδιους της ΔΕΥΑΚ, η υδροδότηση θα αποκατασταθεί από το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου. Κι’ αυτό γιατί πρέπει πρώτα να αδειάσει η δεξαμενή, η οποία περιείχε νερό με μεγάλη περιεκτικότητα νιτρικών, από την οποία υδροδοτήθηκε προσωρινά το χωριό κατά το τριήμερο της διακοπής, με νερό που δεν προορίζονταν για πόση, αλλά για γενική χρήση. Στο διάστημα αυτό στους κατοίκους διατέθηκε δωρεάν από την ΔΕΥΑΚ εμφιαλωμένο νερό, με ευθύνη της Τοπικής Κοινότητας.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ εργαζόταν από το πρωί της Κυριακής για την επιδιόρθωση των βλαβών. Βλάβες, που έχουν την αιτία τους στον παγετό, καθώς πάγωσαν τμήματα των σωληνώσεων, τόσο στη μεγάλη, όσο και στη μικρή γεώτρηση. Στις 2 το μεσημέρι οι τεχνικοί της εταιρίας κατάφεραν να επιδιορθώσουν τη βλάβη στη μεγάλη γεώτρηση, ενώ «εντός ολίγου», όπως μας είπαν «θα επιδιορθώσουμε και τη μικρή γεώτρηση». Πέραν του παγετού που προκάλεσε τις βλάβες, η πρόσθετη δυσκολία που αντιμετώπισαν τα τεχνικά συνεργεία, ήταν σε σχέση με την διακύμανση της τάσης στο δίκτυο, λόγω καιρικών συνθηκών.

Να σημειωθεί τέλος ότι όσο διήρκησαν οι βλάβες, δόθηκε νερό στους κατοίκους του Μαυροδενδρίου από εγκαταλελειμμένη γεώτρηση, η οποία έχει νερό με πολλά νιτρικά (62 mg/m3 .έναντι 50 που είναι το όριο), ακατάλληλο για πόση, με την οδηγία βεβαίως ότι το νερό πρέπει να χρησιμοποιείται αυστηρά για πλύσιμο κ.λ.π., όχι όμως για πόση.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας