Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Δενδροφύτευση στο ορυχείο Αμυνταίου από μαθητές του 4ου & 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Δενδροφύτευση στο ορυχείο Αμυνταίου από μαθητές του 4ου & 10ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το ορυχείο Αμυνταίου επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας μαθητές και μαθήτριες του 4ου και 10ου δημοτικού σχολείου Πτολεμαΐδας μαζί με τους δασκάλους τους, στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φύτεψαν 70 δέντρα. Τα δέντρα αυτά φυτεύτηκαν στις αποθέσεις του ορυχείου Αμυνταίου στη ΔΕΗ, με βάση το πρόγραμμα ανάπλασης χώρου που εδώ και χρόνια υλοποιεί το ΛΚΔΜ, με τη συμβολή πολιτών, φορέων και μαθητών.

Όπως δήλωσε η τομεάρχης περιβάλλοντος, Μελίνα Ανδρεάδου, η ΔΕΗ και τα ορυχεία της Πτολεμαΐδας με αφορμή την αποκατάσταση και ανάπλαση του περιβάλλοντος εφαρμόζουν ετησίως τέτοιου είδους προγράμματα δενδροφύτευσης. Σημείωσε μάλιστα πως μονάχα φέτος φυτεύτηκαν στο ορυχείο Αμυνταίου 85.000 δέντρα ενώ συνολικά έχουν φυτευτεί 7 εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη η δασκάλα κ. Ελένη Κοτζαΐτση τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά να είναι ευαισθητοποιημένα πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό, συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από την αρχή της χρονιάς. Η αναδάσωση, η δενδροφύτευση και η ανάπλαση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων, όπως είπε χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στην περιοχή μας εξαιτίας της εξορυκτικής δράσης της ΔΕΗ.

Ωστόσο άφησε αιχμές για το δήμο Εορδαίας, όπου είχαν απευθυνθεί αρχικά προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια αναδάσωση στο κανάλι. «Ο δήμος προφανώς για τους δικούς του λόγους δεν κατάφερε να βοηθήσει», επισήμανε η κ. Κοτζαΐτση. «Αντιθέτως το ορυχείο Αμυνταίου και η κ. Ανδρεάδου δέχθηκαν με χαρά την πρόταση».  Οι αρμόδιοι του ορυχείου και ο κ. Δημήτρης Καμαριάδης, φρόντισαν να πάνε όλα καλά βοηθώντας τα παιδιά με την δενδροφύτευση και αυτά με τη σειρά τους έδειχναν να το διασκεδάζουν πολύ. Στο τέλος, αναφέρθηκε, πως θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες δράσεις στο μέλλον στην ευρύτερη περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=091iGcnNCMs

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team