Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Δεν θέλει ούτε να ακούει για Αμύνταιο η DG Comp – Τι λέει στη νέα της επιστολή – Καμία πρόοδος στους λιγνίτες

Δεν θέλει ούτε να ακούει για Αμύνταιο η DG Comp – Τι λέει στη νέα της επιστολή – Καμία πρόοδος στους λιγνίτες


 

Καλά κρατεί η ανταλλαγή επιστολών αλλά και η απόσταση για τους λιγνίτες ανάμεσα σε κυβέρνηση και DG Comp, όπως έγινε σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, και ενώ από Δευτέρα πιάνουν δουλειά και οι επικεφαλής τους, που θα παραμείνουν στην Αθήνα περίπου μια εβδομάδα.

Το χρονοδιάγραμα είναι για μια ακόμη φορά σφιχτό, όπως επισήμαναν χθες στην ελληνική πλευρά τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, καλώντας την να καταλήξει σε μια λύση με την DG Comp, κάτι που προς ώρας τουλάχιστον, δεν διαφαίνεται.

Στην νέα της επιστολή προς το ΥΠΕΝ, η DG Comp απορρίπτει σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Energypress», για μια ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά το θέμα του Αμύνταιου, επαναλαμβάνοντας ότι δεν δέχεται τα ελληνικά υπέρ του αντιθέτου επιχειρήματα. «Δεν θέλουν να βλέπουν το Αμύνταιο ούτε ζωγραφιστό, επιμένουν στη Μεγαλόπολη, και η κουβέντα συνεχίζεται», όπως χαρακτηριστικά λέει άνθρωπος με γνώση των διεργασιών. Στην επιστολή της DG Comp, που κατέφτασε προχθές στο ΥΠΕΝ, οι κοινοτικοί φέρονται να απορρίπτουν τις ελληνικές αιτιάσεις ότι αν πουληθεί και η Μεγαλόπολη, τότε οι μονάδες που θα περάσουν στα χέρια του επενδυτή, θα είναι πιο σύγχρονες συγκριτικά με τη διάρκεια ζωής όσων θα απομείνουν στη ΔΕΗ. Εκφράζουν επίσης για πολλοστή φορά την αντίθεσή τους να συμπεριληφθεί στο προς πώληση πακέτο ο ΑΗΣ Αμυνταίου, ένας πεπαλαιωμένος σαθμός που χρήζει γενναίων επενδύσεων, και επισημαίνουν την ανάγκη να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή αυτή η διαπραγμάτευση για τους λιγνίτες.

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται κολλημένο το κεφάλαιο λιγνίτες, όπως μετέφερε και χθες η ελληνική πλευρά στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, για να εισπράξει την απάντηση «βρείτε τα με την DG Comp, ο χρόνος τελειώνει, κάποια στιγμή το θέμα πρέπει να κλείσει».

Παρόμοια απάντηση εκτιμάται ότι θα εισπράξει και ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης την επόμενη εβδομάδα από τους εκπροσώπους των δανειστών, κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί τους, εφόσον τους θέσει το θέμα του Αμυνταίου.

Κατά τα λοιπά οι επαφές για τους λιγνίτες είναι πυκνές και συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΝ «δουλεύει» πάνω σε διάφορα σενάρια – δίχως να διευκρινίζεται περί τίνος πρόκειται- παρά μόνο ότι δεν εμπλέκουν επ’ουδενί άλλες μονάδες, π.χ. τον ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου, ο οποίος έχει εξαρχής αποκλειστεί.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ….

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις Τοπικές ενεργειακές κοινότητες Δυτικής Μακεδονίας – Μέσα σε 15 ημέρες καλύφθηκε το 100% των συμμετεχόντων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΦΠΕ Δ.Μ. θέλει να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενος από την Δυτική Μακεδονία και την Υπόλοιπη Ελλάδα ...