Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Δ. Μακεδονία: Μειώνεται και για την τηλεθέρμανση ο ΦΠΑ από το 13% στο 6%

Δ. Μακεδονία: Μειώνεται και για την τηλεθέρμανση ο ΦΠΑ από το 13% στο 6%

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Γ. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ»

Η τηλεθέρμανση εντάσσεται τελικά στο σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, από 13% στο 6%.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχαμε από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεοφύλακτο, κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση από την αρμόδια υφυπουργό κα. Παπανάτσιου, ότι εντάσσεται και η τηλεθέρμανση στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, από 13% στο 6%. Όπως συμπλήρωσε  ο κ. Θεοφύλακτος, υπήρξε σχετική πίεση προς το υπουργείο τις τελευταίες ημέρες, οπότε ο συντελεστής του ΦΠΑ για την τηλεθέρμανση, σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, θα μειωθεί στο μισό.

Η εν λόγω νομοτεχνική βελτίωση έρχεται να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τη μείωση του φόρου στην ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο, με τον κ. θεοφύλακτο να προσθέτει πως η τηλεθέρμανση είχε παραληφθεί αρχικά, αφού δεν υπήρχε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και πλέον αυτό θα ισχύσει. Αυτό θα ωφελήσει τα νοικοκυριά της περιοχής στη Δυτική Μακεδονία που έχουν τηλεθέρμανση, φέρνοντας μια ελαφρά μείωση στους λογαριασμούς τους.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως με βάση την ίδια ενημέρωση του κ. Θεοφύλακτου, προβλέπεται από την κυβέρνηση να μειωθεί το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για τις ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές, γεγονός που θα ωφελήσει και τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, που δεν έχουν τηλεθέρμανση.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη