Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χτύπησε «κόκκινο» η αντιπαράθεση στο Περιφερειακό για τον απολογισμό των πεπραγμένων – Την παραίτηση Καρυπίδη ζήτησε ο Δακής

Χτύπησε «κόκκινο» η αντιπαράθεση στο Περιφερειακό για τον απολογισμό των πεπραγμένων – Την παραίτηση Καρυπίδη ζήτησε ο Δακής

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣε οξεία πολιτική αντιπαράθεση μετατράπηκε «ο απολογισμός των πεπραγμένων» της περιφερειακής Αρχής στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, που παρουσίασε τον απολογισμό, έκανε λόγο για «τεράστιο έργο» και καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι διακατέχεται «από πανικό». Ο Γιώργος Δακής ζήτησε από τον περιφερειάρχη να κάνει πράξη την υπόσχεσή του και να «παραιτηθεί», αφού η ΔΕΗ «ξεπουλήθηκε», για να λάβει την απάντηση του πολιτικού του αντιπάλου ότι «θα παραιτηθούν αυτοί που ζητούν την παραίτησή μου, όπως έγινε το 2014». Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου που στο παρελθόν τον είχε χαρακτηρίσει «αναισθησιολόγο», τώρα είπε ότι είναι ένας «επικίνδυνος περιφερειάρχης».

Ο Θ. Καρυπίδης σημείωσε ότι «στον απολογισμό κρινόμαστε όλοι και γι’ αυτά που κάναμε και γι’ αυτά που λέμε. Όσο για την αντιπολίτευση, τοποθετήθηκε για τα πεπραγμένα του απολογισμού του περιφερειάρχη, χωρίς πρώτα να ακούσει τον απολογισμό. Εκδήλωση πανικού για μια ακόμη φορά. Τεράστιο το έργο. Στον απολογισμό του 2016 είπαμε για το λαό με το λαό θα πορευτούμε, το ίδιο λέμε και για τον απολογισμό του 2017. Και νομίζω ότι το έργο είναι τόσο σημαντικό, το οποίο αναδεικνύεται και γίνεται αποδεκτό και συζητιέται πανελλαδικά. Αντιλαμβάνομαι και τον πανικό και της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιων κομματικών σχηματισμών που θέλουν για μία ακόμη φορά να αναδείξουν ψευδή δημοσιεύματα, έτσι ώστε να βάλουν κατά του προσώπου του περιφερειάρχη. Δεν με ενοχλεί. Το είχα πει και προεκλογικά. Τους πολίτες μη μου πειράζουν και το έργο μου.

Να είστε βέβαιοι ότι το 2018, με τα εργαλεία και τους πόρους που έχουμε διασφαλίσει, αλλά και τις πολιτικές που έχουμε νομοθετήσει σε κεντρικό επίπεδο, η Δυτική Μακεδονία θα γυρίσει σελίδα, οι πολίτες θα μπουν σε μία νέα εποχή, αλλά λυπάμαι που κάποιοι συνεχίζουν τον κατήφορο και θα μείνουν στο χτες. Ανεπίτρεπτο να νομοθετούμε ένα δίκαιο αίτημα που κανείς δεν το ανέφερε, το ειδικό τιμολόγιο σε πρώτη φάση για τα νοικοκυριά και να έχουν στήσει ένα ψευδές σενάριο, την μια να λένε ότι θα είναι για ένα χρόνο, την άλλη ότι θα δοθεί με ειδικά κριτήρια κ.λ.π. Υπομονή χρειάζεται, σεβασμός και ότι θετικό υπάρχει να το επικροτούμε.

Η καραμέλα να παραιτηθεί ο περιφερειάρχης είναι επαναλαμβανόμενη. Το πρόβλημα είναι ο περιφερειάρχης δηλαδή. Ο περιφερειάρχης θα συνεχίσει το έργο με τους πολίτες και δυστυχώς, όπως έγινε και το 2014, θα αναγκαστούν οι ίδιοι που ζητούν την παραίτηση να παραιτηθούν».

Ο Γ. Δακής χαρακτήρισε «θλιβερή και αρνητική» για τους δυτικομακεδόνες και τη Δυτική Μακεδονία την  ώρα του απολογισμού. Πρόσθεσε ότι «δεν θέλω να αναφερθώ στην έλλειψη προγράμματος, σχεδιασμού και οράματος του κ. Καρυπίδη και των συνεργατών του που δεν υπάρχει και δεν έχει κατατεθεί, ούτε στην αδυναμία αξιοποίησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των έργων που είναι όλα βαλτωμένα, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας και την ύφεση, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ύφεση στην περιοχή είναι η μεγαλύτερη στη χώρα με 5,1%, ενώ μειώθηκε το κατά κεφαλή εισόδημα του κάθε δυτικομακεδόνα.

Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το αύριο της κοινωνίας μας και αυτό είναι τραγικό. Ο κ. Καρυπίδης κέρδισε τις εκλογές με ψέματα και με κραυγές για τη ΔΕΗ και τα δημόσια αγαθά. Σήμερα λοιπόν που ξεπουλήθηκε και επισήμως η ΔΕΗ, την επίσημη μέρα του απολογισμού, ζητώ με τον πιο σαφή πολιτικό τρόπο, από τον κ. Καρυπίδη, να κάνει τουλάχιστον αυτό που κατά κόρο υπεσχέθη προεκλογικά, να υποβάλει την  παραίτησή του. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία, για να βοηθήσει τη Δυτική Μακεδονία να γυρίσει σελίδα.

Η Γ. Ζεμπιλιάδου τόνισε ότι «είμαστε μπροστά σε έναν τραγικό απολογισμό αυτής της περιφερειακής Αρχής, σε έναν απολογισμό που γίνεται δύο μήνες πριν ξεπουληθεί η ΔΕΗ. Τα market test έχουν ολοκληρωθεί και δυστυχώς η υπόθεση για την οποία η περιφερειακή Αρχή είχε προεκλογικά δεσμευτεί ότι δεν θα επιτρέψει να ξεπουληθεί η ενέργεια και τα νερά, στην ουσία ολοκληρώνεται. Αυτή η περιοχή την επόμενη επταετία θα χάσει μόνο από τον τομέα της ενέργειας 6 δισ. ευρώ. Ο καθένας από μας πρέπει να σκεφτεί αν αυτή η τραγική απώλεια μπορεί να εξισορροπηθεί από τα 17,5 εκ. του φτηνού ρεύματος, τα οποία άλλωστε θα τα δούμε κάποτε όταν βγει η υπουργική απόφαση.

Αναφέρθηκε σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία χάθηκαν 203 εκ. ευρώ χάθηκαν το 2015 από την περιφέρεια, όπως έχουν ήδη χαθεί τα 230 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ το 2015. Η περιφέρεια μετράει απώλειες και όλο αυτό ήδη μεταφράστηκε σε 5.500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν στην περιοχή. Επίσης, στο μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας κατάφερε να διχάσει το περιφερειακό συμβούλιο. Τον χαρακτηρίσαμε «αναισθησιολόγο» της περιοχής, αλλά πλέον είναι ένας επικίνδυνος περιφερειάρχης».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Με πράσινο υδρογόνο η θέρμανση σπιτιών στη Σκωτία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με υδρογόνο που θα παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές θα θερμανθούν 300 σπίτια στη Σκωτία στο πλαίσιο μιας πολιτικής ...