Αρχική > Οικονομία > Χρωστάτε στη ΔΕΗ; Έρχεται εξώδικο

Χρωστάτε στη ΔΕΗ; Έρχεται εξώδικο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε μπαράζ αγωγών κατά 890.000 οφειλετών, προχωρά η ΔΕΗ, με στόχο να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 1,05 δισ. ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, η επιχείρηση προσπαθεί να βελτιώσει τη ρευστότητα της η οποία βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Η ΔΕΗ επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, η νέα προσπάθεια της ΔΕΗ θα ξεκινήσει με την άμεση αποστολή εξωδίκων και πρώτο στόχο την εξόφληση των χρεών των λεγόμενων τελικών πελατών.

Οι τέσσερις κατηγορίες
Η πρώτη κατηγορία αφορά πελάτες που έχουν διακόψει για διάφορους λόγους την ηλεκτροδότηση (επιχειρήσεις που έκλεισαν ή οικιακοί καταναλωτές που διέκοψαν το ρεύμα στο εξοχικό τους κλπ). Η δεύτερη κατηγορία αφορά καταναλωτές που έχουν αλλάξει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν αφήσει χρέος στη ΔΕΗ. Η τρίτη κατηγορία αφορά επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους αλλά, με νέο ΑΦΜ.
Η τέταρτη κατηγορία αφορά καταναλωτές που έχουν μεταπέσει στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας. Δηλαδή η ΔΕΗ, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να πάρει τα λεφτά της, τους απέκλεισε από το πελατολόγιό της, αλλά οι περισσότεροι αφού δεν καταφέρουν να βρουν άλλον προμηθευτή, μεταπίπτουν στην λεγόμενη καθολική υπηρεσία, με δεδομένο ότι υπάρχει ο θεμελιώδης κανόνας ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να ηλεκτροδοτούνται.

Πηγή: vimapress.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team