Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο Ν. Κοζάνης για τους υποψήφιους των ΓΕΛ – Ένας θετικός μετά από self test, δεν συμμετείχε στη διαδικασία

Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στο Ν. Κοζάνης για τους υποψήφιους των ΓΕΛ – Ένας θετικός μετά από self test, δεν συμμετείχε στη διαδικασία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΞεκίνησαν σήμερα για χιλιάδες υποψηφίου ανά την Ελλάδα οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Βατά και χωρίς παγίδες χαρακτηρίζονται τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, ενώ από αύριο Τρίτη στη «μάχη» ρίχνονται και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Σε ό,τι αφορά την ΠΕ Κοζάνης, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν κανονικά χωρίς προβλήματα. Όπως τόνισε στον «Π» η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης Δέσποινα Παπαδοπούλου, τα θέματα μεταδόθηκαν κανονικά, οι επιτηρητές ήταν κανονικά στις θέσεις τους, όπως και οι μαθητές.

Από τη διαδικασία των πανελλαδικών απείχαν 39 μαθητές, εκ οποίων μόνον ο ένας είχε θετικό test covid-19 και είναι σε εξεταστικό κέντρο της Κοζάνης. Ο εν λόγω μαθητής θα δώσει τις επαναληπτικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται. Οι υπόλοιποι μαθητές απουσίαζαν για τους δικούς τους λόγους (κάθε χρόνο κάποιοι δεν εμφανίζονται στις εξετάσεις κ.λπ.).

Στην ΠΕ Κοζάνης λειτουργούν 9 εξεταστικά κέντρα για τα Γενικά λύκεια, στα οποία σήμερα εξετάστηκαν 1.058 μαθητές και υπήρξαν 39 απόντες.

Την Τρίτη στα ΕΠΑΛ θα εξεταστούν 532 υποψήφιοι, σε 3 εξεταστικά κέντρα σε όλο το Νομό (ένα εξ αυτών στην Πτολεμαΐδα).

 

Χωρίς παγίδες

Σύνθετο αλλά αναμενόμενο θέμα το οποίο θεωρείται ότι οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπόρεσαν να προσεγγίσουν με άνεση, όπως τονίζει το In.gr

«Η κατάρρευση των μεγάλων αφηγήσεων για το μέλλον, οι ολοκληρωτισμοί του 20ού αιώνα και η ανάδυση σοβαρών παγκόσμιων απειλών ύψωσαν μαύρο τείχος στο αύριο, δίνοντας θέση μόνο στα ατομικά οράματα, συρρίκνωσαν όλες τις προσδοκίες στο τώρα. Όμως, η τελευταία κρίση κατάφερε ένα απροσδόκητο πλήγμα στο παρόν και στη λατρεία του, θυμίζοντας ότι το μέλλον νοηματοδοτεί κάθε μας πράξη, η απαλοιφή του σημαίνει και απαλοιφή όλης της παρελθούσας ανθρώπινης εμπειρίας» αναφέρεται στο κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους.

Το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» από τη συλλογή «Αμοργός» ήταν το κείμενο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών στη Νεοελληνική Γλώσσα, συνδυαστικά με ένα δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου.

Χωρίς παγίδες ήταν τα θέματα της νεοελληνικής γλώσσας και της λογοτεχνίας κατά τη πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νεκρό αρκουδάκι, θύμα τροχαίου στην Εγνατία, λίγα μέτρα από τα διόδια της Σιάτιστας, όπως αναφέρει ο συνεργάτης του ...