Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Χωρίς λόγια – No Words ISFF 2020, απόψε στην Πτολεμαΐδα το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο

Χωρίς λόγια – No Words ISFF 2020, απόψε στην Πτολεμαΐδα το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Σάββατο 15.2 θα στρωθεί στον διάδρομο του πνευματικού κέντρου το κόκκινο χαλί του διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δίχως διάλογο No Words. Πρόκειται για ένα καινοτόμο φεστιβάλ που ξεχωρίζει πανευρωπαϊκά και βάζει την Πτολεμαΐδα δυναμικά στον κινηματογραφικό χάρτη.

 

Φέτος στάλθηκαν περίπου 200 ταινίες από όλο τον πλανήτη και επιλέχθηκαν να προβληθούν οι 25 από αυτές. Πρόκειται για ταινίες χωρίς διάλογο, με διάρκεια έως 5 λεπτά, κάτι που καθορίζεται από τους κανόνες του φεστιβάλ. Στο τέλος της προβολής το κοινό θα ψηφίσει για την αγαπημένη του ταινία και θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες. Επίσης φέτος για πρώτη φορά θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών, με μόνο περιορισμό να είναι διάρκειας έως δέκα λεπτά. Επιλέχθηκαν να προβληθούν 10 ταινίες και θα βραβευτούν οι 2 εξ αυτών που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό. Η διάρκεια του Ελληνικού προγράμματος είναι 1 ώρα και του διεθνούς μέρους 1 ώρα και 20 λεπτά.

Οι πόρτες του Πνευματικού κέντρου θα ανοίξουν στις 6:30μμ ενώ οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 7μμ. Tο εισιτήριο έχει κόστος 4 ευρώ  ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις για το σινεφίλ κοινό της πόλης (κρασί, εδέσματα κ.α). Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους Έλληνες σκηνοθέτες θα  παρευρίσκονται στην εκδήλωση όπως η Αθηνά Παπαγιάννη, Μάνος Χάλαρης, Παρή Αντωνίου και Αντώνης Ροζάκης (όλοι σκηνοθέτες με έδρα την πρωτεύουσα). Την επόμενη μέρα 16.2 στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί masterclass παρουσία των σκηνοθετών, στην αίθουσα του Π.Σ «Βόρειο Πεδίο», με ελεύθερη είσοδο.

Σας περιμένουμε όλους να περάσουμε όμορφα και κινηματογραφικά.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team