Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Χατζηδάκης: «Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από το πακέτο των 72 δισ. ευρώ» – «Ισχυρή ένεση για Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη»

Χατζηδάκης: «Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από το πακέτο των 72 δισ. ευρώ» – «Ισχυρή ένεση για Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Αναφορά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ηλεκτροκίνησης στην Ολομέλεια της Βουλής:

«Η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη από αυτό το πακέτο των 72 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενώ μέχρι σήμερα είχαμε παραδοσιακά ένα ΕΣΠΑ, τώρα θα έχουμε δύο ΕΣΠΑ. Οφείλουμε όχι απλώς να απορροφήσουμε, αλλά να αξιοποιήσουμε γρήγορα και συστηματικά με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα κονδύλια, τα οποία δίνουν μια πρόσθετη αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο. Το δικό μας Υπουργείο είναι στο επίκεντρο αυτών των δράσεων, όχι μόνο του ΕΣΠΑ, αλλά του Ταμείου Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ιδιαίτερα μορφές που έχουν να κάνουν με τεχνολογίες υβριδικού χαρακτήρα. Χρηματοδοτεί επίσης το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία και στη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, το ποσό που διατεθεί τελικά είναι διπλάσιο του αρχικώς προταθέντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο χειμώνα. Είναι μια ισχυρή ένεση για τις περιοχές αυτές…»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Απολιγνιτοποίηση – Δίκαιη και Ισόρροπη Περιφερειακή Ανάπτυξη – Γράφει ο Κώστας Μιμίκος

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Καθώς τα ζητήματα της πλήρους απολιγνιτοποίησης των περιοχών μας και τα αντίστοιχα της «δίκαιης» ...