Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Χατζηδάκης: «Απολιγνιτοποίηση αλλά και στήριξη σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη»

Χατζηδάκης: «Απολιγνιτοποίηση αλλά και στήριξη σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η Ελλάδα θα επιτύχει την πλήρη απολιγνιτοποίηση το 2028 (σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα από τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης), και η προσήλωσή της στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να ανταμειφθεί με εύλογο ύψος κεφαλαίων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στους ομολόγους του αλλά και στην Κομισιόν κατά τη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος, που έγινε στις Βρυξέλλες.

Η παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για τη συνεισφορά της ΕΕ στη χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης έγινε σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης του business plan της ΔΕΗ, που επισφράγισε ότι έως το 2023 θα σβήσουν όλες οι εν λειτουργία λιγνιτικές μονάδες και έως το 2028 θα λειτουργεί μόνο η υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V.

O υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που αποτυπώνεται στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕK)  που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Σημειώνεται ότι η απολιγνιτοποίηση θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για εφέτος, που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Protagon.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team