Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Χαρδαλιάς: «Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινάει και στη δεύτερη. Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε τότε η Δ. Μακεδονία και θα το κερδίσει και τώρα» – Τι απάντησε για τα σχολεία και την Καστοριά (VIDEO)

Χαρδαλιάς: «Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινάει και στη δεύτερη. Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε τότε η Δ. Μακεδονία και θα το κερδίσει και τώρα» – Τι απάντησε για τα σχολεία και την Καστοριά (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με την έξοδό του από την σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας από την Κοζάνη, παρουσία κλιμακίου αλλά και τοπικών αρχών, ο Νίκος Χαρδαλιάς πέρασε ξεκάθαρο μήνυμα εφαρμογής των μέτρων με «ευλάβεια», τονίζοντας πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Επεσήμανε, δε, πως από την Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η πρώτη φάση της πανδημίας και πάλι από αυτή την περιοχή ξεκινάει και η δεύτερη, κάνοντας λόγο για στοίχημα που το κέρδισε και στην πρώτη φάση η περιοχή και θα το κερδίσει και τώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ολοκληρώσαμε μια πολύ κρίσιμη σύσκεψη. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα και για την περιοχή αυτή και για όλη την Ελλάδα. Πρέπει τις επόμενες ημέρες να εφαρμόσουμε με μεγάλη πειθαρχία και με μεγάλη ευλάβεια τα μέτρα που οι επιδημιολόγοι έχουν προτείνει. Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής του καθενός πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητά μας.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Χρειάζεται να επισημάνουμε ότι από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινάει και στη δεύτερη φάση. Είναι ένα στοίχημα που και στην πρώτη φάση το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία και θα το κερδίσει και τώρα. Είμαστε συντεταγμένοι, ενωμένοι, σε άμεση συνεργασία. Υπάρχουν μικρές αγωνίες αλλά πιστεύω ότι στις επόμενες 10-12 ημέρες να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο επίπεδο 3″.

Για τα σχολεία

Για τα σχολεία, επανέλαβε πως υπάρχουν 20 κρούσματα χωρίς να έχει καταγραφεί ενδοσχολική συρροή. «Αν στα σχολεία είναι πολύ πιο εύκολο να τηρούνται τα μέτρα ή τα παιδιά να είναι στις πλατείες, με κίνδυνο διασποράς. Αν υπάρξει όποια ενδοσχολική συρροή θα κάνουμε τα αυτονόητα», προσέθεσε.

Για τον δήμαρχο Κοζάνης

Για τις αιτιάσεις του δημάρχου Κοζάνης ότι δεν μπορούσε να τον βρεί, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως δημόσια έκανε έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να προσέχουν, προ ημερών. «Με τον δήμαρχο έχουμε μια καλή συνεργασία. Αν έστειλε ένα μήνυμα που δεν το είδα ή δεν το πρόσεξα είναι κάτι διαφορετικό. Όσα έχουν γίνει έγιναν από την 1η Οκτωβρίου, που βλέπουμε τον δείκτη να επιβαρύνεται. Υπάρχει εύλογη ανησυχία αλλά όλα θα πάνε καλά».

Για την Καστοριά

«Μας ανησυχούν κάποιες περιοχές, και η Καστοριά, κι η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα. Οι αποφάσεις για το lockdown βγαίνουν από πολυπαραγοντικούς δείκτες.

Κάνω έκκληση. Έχουμε πάει καλύτερα από άλλες περιοχές, έγινε μια τεράστια προσπάθεια από τους μηχανισμούς του κράτους και τους πολίτες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των ειδικών. Εϊναι μαραθώνιος αλλά ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι έχει καλά αντανακλαστικά».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης- Πως κατανέμονται τα 23 κρούσματα- Κανένα σε Π.Ε. Φλώρινας- Γρεβενών και Καστοριάς- Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της ...