Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Χ. Ζευκλής: «Να τελειώσει το κατασκευαστικό κομμάτι των διοδίων – Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία τους»

Χ. Ζευκλής: «Να τελειώσει το κατασκευαστικό κομμάτι των διοδίων – Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία τους»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

  • GPS στα αυτοκίνητα του Δήμου Βοΐου

Με αντιπαραθέσεις εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του Δήμου Βοΐου της Πέμπτης ο ισολογισμός και απολογισμός του έτους 2017, ενώ τη συνεδρίαση απασχόλησαν και άλλα θέματα, όπως η πρόταση για δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου αλλά και η τοποθέτηση gps σε 8 δημοτικά οχήματα. Επίσης, ένα θέμα που απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία του Βοΐου είναι το θέμα των διοδίων, με το εν εξελίξει εργοτάξιο στην περιοχή της Σιάτιστας να ταλαιπωρεί πολύ την τοπική κοινωνία, αφού την αποκλείει από την Εγνατία οδό.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής, επισκέφθηκε σχετικά τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, ζητώντας του να επισπεύσει την κατασκευή τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει η τοπική κοινωνία τη λειτουργία τους, γιατί είναι εις βάρος τους. «Μας έχουν αποκλείσει από την Εγνατία οδό. Ζήτησα να επισπεύσουν την κατασκευή γιατί η ταλαιπωρία του κόσμου είναι τεράστια. Δεν πρόκειται, όμως να επιτρέψουμε τη λειτουργία τους, απλά ζητάμε στην παρούσα φάση να τελειώσει άμεσα το κατασκευαστικό κομμάτι», δήλωσε στον «Π», ο κ. Ζευκλής. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να επανεξετάζει το θέμα των διοδίων, «τρενάροντας» τις όποιες αποφάσεις, χρονικά.

Επίσης, ο Δήμος Βοΐου προτείνει τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στη Σιάτιστα, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, το πυροσβεστικό κλιμάκιο προτείνεται να επανδρωθεί από 8 πυροσβέστες, ενώ προαπαιτούμενο για τη δημιουργία του είναι η στέγασή του σε χώρο 60-70 τ.μ. με θερμενόμενο υπόστεγο για τα οχήματα. Ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής διευκρίνισε πως η λειτουργία του κλιμακίου δεν θα πρέπει να σχετίζεται με το αντίστοιχο που λειτουργεί στη Νεάπολη, καθώς ένας δήμος μπορεί να έχει περισσότερο από ένα πυροσβεστικό κλιμάκιο.

Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο θέμα, η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση συστήματος gps σε 8 εκ των αυτοκινήτων του δήμου, με τον δήμαρχο να σημειώνει πως τα gps τοποθετούνται ώστε να υπάρχει έλεγχος για κάθε οχήματος για το που πήγε  και τι καύσιμα κατανάλωσε με αποτέλεσμα εξοικονόμηση πόρων και υποβοήθηση των υπηρεσιών του δήμου στην προμήθεια και καταγραφή εξόδων των καυσίμων.

Επίσης, ο δήμος Βοΐου ζητάει την επέκταση του δημαρχείου στο πίσω κτήριο που αυτή τη στιγμή είναι προς ενοικίαση, ζητώντας να στεγάσει εκεί όλες τις υπηρεσίες του.

(με πληροφορίες από sierafm)

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη