Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αυτοψία του «Π» στο έργο βιομάζας για την Τηλεθέρμανση Αμυνταίου: «Καινοτόμο και πρωτοπόρο σε όλη τη χώρα»

Αυτοψία του «Π» στο έργο βιομάζας για την Τηλεθέρμανση Αμυνταίου: «Καινοτόμο και πρωτοπόρο σε όλη τη χώρα»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο «Π» βρέθηκε και στο εργοτάξιο το οποίο βρίσκεται πλησίον του ΑΗΣ Αμυνταίου και κατασκευάζεται το έργο της καύσης βιομάζας για την τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης.

Εκεί οι εργασίες εξελίσσονται με μικρά προβλήματα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων ασφαλείας που έπρεπε να τηρηθούν, ενώ αρκετό εξειδικευμένο προσωπικό αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την περιοχή μετά το κλείσιμο των ξενοδοχείων.

Πάντως από την ερχόμενη εβδομάδα τα συνεργεία για την τοποθέτηση των λεβήτων θα επανέλθουν στη θέση τους, ώστε το έργο να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ο υπεύθυνος του εργοταξίου της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., Γιώργος Τσιαϊρης, λέει στον «Π» πως η πορεία των εργασιών δείχνει πως όλα θα είναι έτοιμα στο τέλος του Αυγούστου, ώστε μετά να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες και τον Οκτώβριο να τροφοδοτηθεί η τηλεθέρμανση του Αμυνταίου.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί περίπου στο 70% με τον ένα λέβητα δυνατότητας 15mwh να έχει τοποθετηθεί, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και ο 2ος στο κτίριο 1000τ.μ. και ύψους 21μ., ενώ υπάρχει διαθέσιμος χώρος και για 3ο λέβητα αν αυτός χρειαστεί.

Εργασίες συνεχίζονται και στο κτίριο σχάρας –τροφοδοσίας, όπου εκεί θα ξεφορτώνεται ο λιγνίτης ή βιομάζα για να τροφοδοτεί τους λέβητες, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει ο υποσταθμός με το control room,τον  πίνακα χαμηλής τάσης, ο μετασχηματιστής και η γεννήτρια.

Έξω από κτίριο υπάρχουν τα αντιρρυπαντικά συστήματα της μονάδας, ενώ σε άλλο χώρο από πίσω υπάρχει και το αντλιοστάσιο.

Στον αποθηκευτικό χώρο της βιομάζας θα υπάρχει μέχρι τέλος Μαΐου καύσιμη ύλη, με το μισό υπόστεγο συνολικού εμβαδού 2000τ.μ., να γεμίζει ώστε να είναι όλα έτοιμα για τις δοκιμές.

Παράλληλα στην αυλή θα υπάρχει και ο λιγνίτης σε κομμάτια των 10εκ. ο οποίος θα χρησιμοποιείται για τη σύγκαυση στους λέβητες.

Το έργο χαρακτηρίζεται καινοτόμο και πρωτοπόρο για την Ελλάδα, με το Δήμο Αμυνταίου να ευελπιστεί πως η μεγάλη αυτή επένδυση θα διασφαλίσει τη θέρμανση των κατοίκων της περιοχής όπως γινόταν τόσα χρόνια με την τροφοδοσία από τον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Καμπανάκι» Κασαπίδη για την αύξηση κρουσμάτων στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Καμπανάκι για έξαρση του κορωνοϊού στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Γρεβενών, σήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, με video ...