Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Αυτοψία στα έργα του Φράγματος Παρορίου στη Φλώρινα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

Αυτοψία στα έργα του Φράγματος Παρορίου στη Φλώρινα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Δ.Μ., κ. Βασίλειο Άμπα, επισκέφτηκε το Φράγμα Παρορίου, που βρίσκεται 10,00 km περίπου Β.Δ. της πόλης της Φλώρινας σε απόσταση 2,00 km δυτικά του ομώνυμου οικισμού, επι του χειμάρρου προσηλιακού και σε υψόμετρο +935,00 m., και πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα του Ταμιευτήρα και της εκτροπής του Χειμάρρου Μάλα.

Τα έργα βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και έχουν σαν σκοπό την πλήρη εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού των χειμάρρων Παρορίου (Προσηλιακός ρέμα) και Κρατερού (Μάλα ρέμα), για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής σε άρδευση, δίνοντας τη δυνατότητα καλλιέργειας ειδών υψηλής οικονομικής απόδοσης σε έκταση 3.630 στρ. γεωργικής γης.

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική αξιοποίησης του υδάτινου στοιχείου της περιοχής, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ολοκλήρωση των έργων χρηματοδοτήθηκε από το  Π.Α.Α. 2014-2020, πρόγραμμα  στο οποίο είναι ενταγμένη η χρηματοδότηση για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου του αγροκτήματος Κλεινών κατάντη του Φράγματος Παρορίου, ολοκληρώνοντας έτσι την αξιοποίηση κατασκευής του Ταμιευτήρα.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η «περιπέτεια» του Κυριάκου Μιχαηλίδη με rapid test και τι ακολούθησε

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Σήμερα το πρωί, όπως πολλοί συμπολίτες μας, πήγα και γω σε ένα από τα σημεία στην Κοζάνη ...