Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > Αυγενάκης: «Τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα, κεκλεισμένων των θυρών»

Αυγενάκης: «Τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα, κεκλεισμένων των θυρών»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην πρωινή εκπομπή, «Επι-κοινωνία» της ΕΡΤ1 μίλησε σήμερα (21/04) ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανέφερε πως στις αρχές Μαΐου υπολογίζεται να ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα επανεκκινήσουν τα Πρωταθλήματα, όσων Ομοσπονδιών έχουν αποφασίσει να πράξουν σχετικά, κεκλεισμένων, ωστόσο, των θυρών.

Αναλυτικά (σ.σ. η απομαγνητοφώνηση έγινε από το greekhandball.com):

«Η εκτίμησή μας είναι, εφόσον δεν έχουμε κάποιο πισωγύρισμα, το οποίο απευχόμαστε, ότι αρχές του Μάη θα ξεκινήσουν να ενεργοποιούνται οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Προτεραιότητα θα έχουν οι αθλητές, που έχουν προκριθεί ή είναι στην τελική φάση, για να προκριθούν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίπου στα μέσα του Μαΐου -με επιφύλαξη, γιατί θα λάβουμε υπόψη τις συμβουλές των ειδικών- εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, για όσους τελικά αποφασίσουν (σ.σ. Ομοσπονδίες) πως θα συνεχίσουν τα Πρωταθλήματά τους. Θα γίνει σχετική προετοιμασία και ομαλή επαναφορά των αθλητών».

Συμπλήρωσε, επιπλέον: «Προέχει η υγεία των αθλητών. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο-τρεις εβδομάδες, για να επανέλθει μια ομάδα στο επίπεδο, που βρισκόταν, προ κορονοϊού. Με αυτή την λογική, εφόσον το επιθυμούν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες, θα ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, κεκλεισμένων των θυρών. Θα αργήσουμε να δούμε θεατές στις κερκίδες. Ο κορονοϊός δεν έφυγε από την ζωή μας, μπορεί να επανέλθει. Η ζωή μας θα αλλάξει λίγο, έως ότου βρεθεί το εμβόλιο. Προτεραιότητα όλων μας είναι η ζωή και μετά οι βαθμοί, οι διακρίσεις κ.τ.λ., γι” αυτό θα καθυστερήσουμε να δούμε γεμάτες κερκίδες».

Πηγή: greekhandball

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι απουσίες βγάζουν επιλογή στη Μαδρίτη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πέρασε χθες η δυάδα μας από την Basket League, έστω κι αν για να βγει ο άσος του ...