Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ασυνήθιστα χαμηλή κίνηση στην Κρυσταλλοπηγή παραμονές Χριστουγέννων – Δεν επισκέφτηκαν την Αλβανία οι οικονομικοί μετανάστες της χώρας μας

Ασυνήθιστα χαμηλή κίνηση στην Κρυσταλλοπηγή παραμονές Χριστουγέννων – Δεν επισκέφτηκαν την Αλβανία οι οικονομικοί μετανάστες της χώρας μας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Τίποτα δεν θυμίζει τις αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες περιόδους προηγούμενων ετών η εικόνα στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, όπου τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα η κίνηση είναι άκρως υποτονική.

Οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, δεν έφυγαν – ακόμη τουλάχιστον – για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, προκειμένου να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειές τους. «Άλλες χρονιές αυτή την περίοδο η έξοδος προς Αλβανία ήταν πολύ αυξημένη, αλλά φέτος για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν υπάρχει καθόλου κίνηση. Κυμαίνεται στα συνήθη επίπεδα. Μάλιστα, η είσοδος προς τη χώρα μας εμφανίζεται πιο αυξημένη σε σχέση με την έξοδο», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο διευθυντής του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, Κώστας Σιώμος. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «με το κλείσιμο των σχολείων θα αρχίσει η έξοδος, η οποία μάλλον φαίνεται να είναι σαφώς μικρότερη από άλλες χρονιές. Εκτιμούμε ότι από το απόγευμα της Παρασκευής θα υπάρξει αύξηση της κίνησης, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο και την Κυριακή».

Τα διόδια της Ιεροπηγής αύξησαν το κόστος μετακίνησης

Βεβαίως, να σημειωθεί ότι το ταξίδι μετ’ επιστροφής για την Αλβανία ακρίβυνε κατά 4,40 ευρώ, αφού εδώ και τρεις ημέρες άρχισαν να λειτουργούν τα διόδια της Ιεροπηγής, με αντίτιμο 2,20 ευρώ. Να σημειωθεί ότι διόδια πληρώνουν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι που πηγαινοέρχονται καθημερινά στη δουλειά τους. Ωστόσο, όπως δήλωσαν, περιμένουν τη σχετική απόφαση που θα τους απαλλάσσει από την καταβολή των τελών διοδίων, όπως γίνεται με τους εργαζόμενους όλων των μεθοριακών σταθμών.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας