Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αστυνομικοί και από τη Δ. Μακεδονία για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο

Αστυνομικοί και από τη Δ. Μακεδονία για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στον Έβρο μεταβαίνει δύναμη 400 τουλάχιστον, αστυνομικών, από όλη τη χώρα, προκειμένου να ενισχύει τις δυνάμεις που ήδη υπάρχουν στην περιοχή, με αστυνομικούς και από τη Δ. Μακεδονία να συμπεριλαμβάνονται στο έμψυχο δυναμικό που στέλνετε για ενίσχυση στην περιοχή.

Όπως τονίζουν στον «Π» αστυνομικές πηγές, δεν σταμάτησαν ποτέ να πηγαίνουν αστυνομικοί και από την περιοχή στον Έβρο, ενώ το διάστημα αυτό θα ενισχυθούν με περισσότερες δυνάμεις, που σημένει ότι θα φύγουν περισσότεροι αστυνομικοί τόσο από το Ν. Κοζάνης, όσο και από όλη τη Δ. Μακεδονία.

Αν και ο ακριβής αριθμός δεν καθορίζεται, είναι αρκετοί και εκτιμάται ότι θα αυξηθούν, ενώ αν υπολογιστεί ο αριθμός των αστυνομικών και από την περιοχή που είναι αποσπασμένοι στα νησιά, τότε ο αριθμός αυτός των αστυνομικών που φεύγει από την περιοχή για υπηρεσιακές ανάγκες, αυξάνεται σημαντικά.

Σε ό,τι αφορά τον Έβρο, την Τετάρτη αναμενόταν η επίσκεψη του υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Ο υπουργός θα φτάσει το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Στη συνέχεια, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στις Φέρες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερωθεί, επίσης, για την πορεία των ενεργειών που αφορούν στην κατασκευή του νέου φράχτη 26 χιλιομέτρων στον Έβρο που προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες. Σημειώνεται ότι αναμένεται η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του νέου φράχτη, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, που θα έχουν ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ενισχύονται με 400 αστυνομικούς τα σύνορα στον Έβρο

Σε αυτή τη φάση και μέχρι και την Παρασκευή 29 Μαΐου, με διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε χθες, θα έχουν μεταβεί και θα έχουν αναπτυχθεί σε όλη την συνοριακή γραμμή του Έβρου συνολικά 400 αστυνομικοί για την ενίσχυση της φύλαξης. Πρόκειται κυρίως για αστυνομικούς των ΜΑΤ από Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά και δύο διμοιρίες από την Αθήνα, καθώς και από άλλες υπηρεσίες από διάφορες περιοχές.

Ειδικότερα, έπειτα από σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε η μεταφορά στον Έβρο 400 αστυνομικών κυρίως από δυνάμεις των ΜΑΤ, εποχούμενες δυνάμεις, ΟΠΚΕ και Συνοριοφύλακες. Στην περιοχή παραμένουν 100 στελέχη της FRONTEX, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να φύγουν στις 6 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως θα γίνει νέο αίτημα για παραμονή τους, και αρμόδιες πηγές τονίζουν πως θα μείνουν όλο το καλοκαίρι.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την πρόσληψη των νέων συνοριακών φυλάκων που έχουν ήδη καταταγεί με τον πρόσφατο διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν ακόμα προσληφθεί, καθώς προέκυψε το θέμα του κορονοϊού και όλες οι διαδικασίες «πάγωσαν». Τώρα όμως, θα γίνει ταχύτατα η ολοκλήρωση των αθλητικών διαδικασιών και ταχύρρυθμη εκπαίδευση των καταταχθέντων προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Πρόκειται για 400 συνοριακούς φύλακες για τον Έβρο και άλλους 660 για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται πως στον Έβρο βρίσκονται ήδη μόνιμα 400 αστυνομικοί, 200 εθελοντές αστυνομικοί, και 150 ένστολοι ενισχυτική δύναμη από το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ. Με τους 400 αστυνομικούς που αναμένονται στο σημείο, ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών στον Έβρο θα ανέλθει σε 1.100, τονίζει το iefimerida σε ρεπορτάζ του.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη