Αρχική > Ελλάδα > AstraZeneca: Πώς και πότε μπορούν να αλλάξουν εμβόλιο όσοι το επιθυμούν – Ποιοι θα λάβουν sms

AstraZeneca: Πώς και πότε μπορούν να αλλάξουν εμβόλιο όσοι το επιθυμούν – Ποιοι θα λάβουν sms

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΔιευκρινίσεις για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca και να τον αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο σκεύασμα έδωσε χτες Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνέστησε το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 60 ετών και έτσι ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας και είναι κάτω των 60 ετών, μπορούν εφόσον το επιθυμούν να μην το κάνουν, αλλά όπως σημείωσε αυτό δεν είναι απαγόρευση καθώς εάν κάποιος θέλει να κάνει το εμβόλιο μπορεί να το κάνει.

SMS για να αλλάξουν εμβόλιο οι κάτω των 60 ετών (που ΔΕΝ έχουν κάνει πρώτη δόση)

«Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης AstraΖeneca ηλικίας κάτω των 60 ετών θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS από Δευτέρα 21/6 για την απόφαση της Επιτροπής και τη σύσταση αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο.

Να πούμε ότι -και το τονίζω αυτό- είναι σύσταση και όχι απαγόρευση. Δηλαδή αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca, αυτό επιτρέπεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όσοι σκοπεύουν να αλλάξουν φαρμακευτικό σκεύασμα θα μπορούν να το κάνουν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Μάλιστα διευκρινίστηκε πως όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca και εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες, όπως θρόμβωση, ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ο θεράπων ιατρός τους μπορεί να κάνει αίτηση για άλλο εμβόλιο.

Πηγή: https://www.in.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κτηματολόγιο: Στους ΟΤΑ μεταβιβάζονται τα ακίνητα «άγνωστου ιδιοκτήτη»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Λύση σε μια σημαντική εκκρεμότητα του Κτηματολογίου αναφορικά με τα κοινόχρηστα και κοινωφελή ακίνητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρνει το υπουργείο ...