Αρχική > Slider > Αποκλειστικό του e-handball.gr- Στο κλειστό της Λευκόβρυσης θέλει η ΟΧΕ την έδρα της Εθνικής Ανδρών

Αποκλειστικό του e-handball.gr- Στο κλειστό της Λευκόβρυσης θέλει η ΟΧΕ την έδρα της Εθνικής Ανδρών

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball.gr η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έχει κάνει ήδη τις πρώτες διεργασίες, ώστε η Εθνική Ανδρών να χρησιμοποιήσει το κλειστό Λευκόβρυσης Κοζάνης στα προκριματικά του ΕURO 2020.

Μάλιστα όταν επιστρέψει ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής από την Νορβηγία θα προγραμματιστεί ραντεβού στην Κοζάνη, ώστε να οριστικοποιηθεί η έδρα της Εθνικής και να υπάρχει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία των αγώνων.

Δεν αποκλείεται επίσης στην Κοζάνη να παίξουν και άλλες Εθνικές ομάδες, ενώ για παράδειγμα υπάρχει και η σκέψη για καμπ της Εθνικής Παίδων.

Η κλήρωση που έγινε χθες στη Νορβηγία έφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον ίδιο όμιλο με ΠΓΔΜ, Τουρκία και Ισλανδία με τους αγώνες να διεξάγονται στις παρακάτω ημερομηνίες:

1η-2η αγωνιστική (24-28 Οκτωβρίου 2018)

Ισλανδία- Ελλάδα, Ελλάδα- ΠΓΔΜ

3η-4η αγωνιστική (10-14 Απριλίου 2019)

Ελλάδα- Τουρκία, Τουρκία- Ελλάδα

5η-6η αγωνιστική (12-16 Ιουνίου 2019)

Ελλάδα- Ισλανδία, ΠΓΔΜ- Ελλάδα
Η πρώτη κίνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΧΕ έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις ήδη από τις αρχές Μαρτίου, όταν και ολοκληρώθηκε το 16ο Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στη Γλυφάδα, αφού σε συνεννόηση με τον Δήμο Κοζάνης και τον ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης, έστειλε στο κλειστό της Λευκόβρυσης το τάραφλεξ για αποθήκευση και με στόχο να χρησιμοποιηθεί σε κάποιες από τις επόμενες διοργανώσεις.

Πέρασε τα τεστ

Το κλειστό της Λευκόβρυσης έχει περάσει δύο μεγάλα τεστ, πριν πάρει το «οκ» να φιλοξενήσει αγώνες της Εθνική Ανδρών που φυσικά έχουν και διαφορετικές απαιτήσεις, ως διεθνείς αγώνες σε σχέση με τις εγχώριες διοργανώσεις. Δύο συνεχόμενα χρόνια, τόσο το 2017, όσο και το 2018 στην εγκατάσταση διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα Final Four των Κυπέλλων Ανδρών και Γυναικών.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Μεγάλο ρόλο στην πρόθεση της Ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσει ως έδρα της Εθνικής την Κοζάνη, έχουν παίξει οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο την Δημοτική Αρχή, όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Δεν είναι τυχαίο ότι στις διοργανώσεις που έγιναν ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια στάθηκαν έμπρακτα στο πλευρό της Ομοσπονδίας. Εκτός από μία τυπική επαγγελματική σχέση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε φορείς, έχουν δημιουργηθεί προσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης που δεν τις βρίσκεις παντού και κάθε μέρα.

Μονόδρομος και ευλογία

Οι προδιαγραφές της διοργάνωσης των προκριματικών από εδώ και στο εξής είναι δύσκολες, απαιτητικές και συγκεκριμένες. Η ΟΧΕ θα πρέπει να ξεχάσει τις έδρες που μέχρι τώρα έπαιζε η Εθνική. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε στείλει «τελεσίγραφα» ότι στα προηγούμενα προκριματικά δέχθηκε για τελευταία φορά ως έδρες το ΟΑΚΑ «αίθουσα Κασιμάτης» και το κλειστό της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης εκτός αυτών των οδηγιών, ξεκαθαρίστηκε και στις συναντήσεις-ενημερώσεις που έγιναν στην Νορβηγία στο περιθώριο της κλήρωσης, ότι οι προδιαγραφές αυστηροποιούνται σε όλους τους τομείς (τηλεοπτικά, μάρκετινγκ, μεγάλος αγωνιστικός χώρος, VIP room, χωρητικότητα γηπέδου), εκτός από τα ήδη γνωστά (αντικριστές κερκίδες και τάραφλεξ).  Άρα λοιπόν η επιλογή της Κοζάνης, λίγο πολύ ήταν μονόδρομος, από την άλλη είναι και ευλογία που υπάρχει αυτό το «στολίδι» και μπορεί το χάντμπολ να το «εκμεταλλευτεί». Φυσικά αυτό καταδεικνύει και την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη –περισσότερο από ποτέ- σε συνεργασία με την πολιτεία, εξεύρεσης εγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που να πληροί τις προϋποθέσεις.

Αγωνιστικά οφέλη

Το κοινό της περιοχής είναι χαντμπολικό. Στην Κοζάνη υπάρχουν δύο ομάδες χάντμπολ, δίπλα είναι η Βέροια, η Πτολεμαΐδα, η Καστοριά, η Φλώρινα, που έχουν ομάδες χάντμπολ με ιστορία στο άθλημα. Η Δυτική Μακεδονία είναι ο γενέθλιος τόπος του αθλήματος με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται στο Αμύνταιο το 1977. Είναι δεδομένο ότι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι θα είναι εντυπωσιακή και θα βοηθήσουν στις προσπάθειες της ομάδας σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο από την μία πλευρά, αλλά από την άλλη έναν όμιλο- πρόκληση που ακόμα και η 3η θέση υπό προϋποθέσεις δίνει πρόκριση σε τελική φάση του EURO.

Οικονομικά οφέλη

Εκτός όλων των άλλων θετικών η Κοζάνη, εξασφαλίζει στην ΟΧΕ την οικονομική βιωσιμότητα των διοργανώσεων, άρα και των αγώνων της Εθνικής Ανδρών. Τομέας που ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικός, αφού όλοι γνωρίζουν ότι τα οικονομικά είναι περιορισμένα και είναι ευχής έργων η κάθε διοργάνωση να… βγάζει τα έξοδα της χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της ΟΧΕ. Η Ομοσπονδία θα έχει πολλές πηγές χρηματοδότησης από αυτή την επιλογή. Εκτός από τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπάρχει φυσικά και η ΔΕΗ που είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό της περιοχής και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για Εθνικές ομάδες. Επίσης υπάρχει η εκτίμηση λόγω της σημαντικότητας των αγώνων, της δίψας των κατοίκων να δουν από κοντά την Εθνική ομάδα, αλλά και του χαντμπολικού χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής, το γήπεδο θα γεμίσει και η ΟΧΕ θα έχει και σημαντικό έσοδο από τα εισιτήρια που θα εκδώσει. Όπως επίσης επειδή έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις από τα Final Four η Ομοσπονδία έχει τον δίαυλο επικοινωνίας με τους κατάλληλους συνεργάτες στην περιοχή, ώστε να βρει υποστηρικτές και χορηγούς για τους αγώνες.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που μπορεί να αποβεί σε εξαιρετικό deal για την Ομοσπονδία και τις Εθνικές ομάδες.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.