Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αποκαλυπτήρια μνημείου Λιγνιτωρύχων στα Ορυχεία της ΔΕΗ

Αποκαλυπτήρια μνημείου Λιγνιτωρύχων στα Ορυχεία της ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μνημείου λιγνιτωρύχων στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κατά τον εορτασμό της προστάτιδας των λιγνιτωρύχων Αγίας Βαρβάρας την Κυριακή, παρουσία εργαζομένων στην επιχείρηση, των συνδικαλιστικών εκπροσώπων τους, εκπροσώπων των σωματείων συνταξιούχων ΔΕΗ, βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής διοίκησης.

zapounidis-hlias

Το μνημείο αυτό, όπως και το μνημείο των λιγνιτωρύχων στην Πτολεμαΐδα, φιλοτέχνησε ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός από την κεντρική διεύθυνση Ορυχείων της ΔΕΗ, Ηλίας Ζαπουνίδης και υλοποιήθηκε από εργαζόμενους του κεντρικού μηχανουργείου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκινημένος για τα αποκαλυπτήρια αυτού του μνημείου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αισθάνεται περηφάνια διότι το μνημείο αυτό έγινε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρισμό έχουν το θλιβερό προνόμιο να είναι οι τρίτοι στα εργατικά ατυχήματα παγκοσμίως μετά τους ναυτεργάτες και τους οικοδόμους, λέγοντας ότι ιδιαίτερα στα ορυχεία τα τελευταία 25 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 14 λιγνιτωρύχοι κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους ενώ συνολικά η ΔΕΗ έχασε τα τελευταία 25 χρόνια 64 εργαζόμενους. Δήλωσε τέλος ότι η διοίκηση της ΔΕΗ τιμά τους νεκρούς λιγνιτωρύχους εφαρμόζοντας τις πολιτικές και μέτρα για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων.

2-varvara33panagioatakis6-kouridouimg_0976img_0977

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη