Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Αποφοίτησαν 102 Πυροσβέστες από τη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας – φωτό και βίντεο

Αποφοίτησαν 102 Πυροσβέστες από τη Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας – φωτό και βίντεο

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Η τελετή ορκωμοσίας της 85ης Εκπαιδευτικής Σειράς Δοκίμων  Πυροσβεστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Μαρτίου, στη Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιου.

Συνολικά, ορκίστηκαν 102 πυροσβέστες, 18 γυναίκες και 84 άνδρες, που αποτελούν  το νέο στελεχιακό δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας έδωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ενώ παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο αντιδήμαρχος Νίκος Φουρκιώτης, και η αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Όλγα Πουταχίδου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άκουσμα του ηχογραφημένου μηνύματος του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που αναφέρθηκε στη δουλειά του Πυροσβέστη, λέγοντας πως «οι πυροσβέστες, υπερβαίνοντας την έννοια του καθήκοντος δίνουν μάχες και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο», εξαίροντας το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αυταπάρνησης των Πυροσβεστών.

Στον χαιρετισμό του ο διοικητής της σχολής, Πύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση που έλαβαν οι πυροσβέστες κατά τη φοίτησή τους στη σχολή, τονίζοντας πως: «Η σχολή, ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας του ΠΣ  είχε την ευθύνη να σας παράσχει μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της, υψηλού επιπέδου πυροσβεστική εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην άρτια επαγγελματική σας κατάρτιση. Παράλληλα θα φροντίσει για το χτίσιμο της πυροσβεστικής σας προσωπικότητας, καλλιεργώντας θεσμούς συναδελφικής αλληλεγγύης και την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης».

Η συγκυρία του κορωνοϊού δεν στάθηκε εμπόδιο στην διδασκαλία, σημείωσε ο διοικητής, τονίζοντας πως η Σχολή Πυροσβεστικής έχει επικαιροποιήσει το πρόγραμμά της, έχοντας δύο κύκλους σπουδών με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Οι πυροσβέστες που αποφοιτούν υλοποίησαν τον πρώτο κύκλο σπουδών και κάποιοι θα παρακολουθήσουν και τον δεύτερο κύκλο σπουδών, ενώ σημαντικό κομμάτι είναι η διά βίου επαγγελματική μετεκπαίδευση των πυροσβεστών, που δεν σταματάει ποτέ.

«Βάλτε ψυχή σε ό,τι κάνετε, μόνο έτσι θα πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και θα νοιώσετε ικανοποίηση. Θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών της πολιτείας», είπε κλείνοντας ο διοικητής της σχολής, απευθυνόμενος προς τους νέους πυροσβέστες.

 

Βάσω Σάφη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.322 νέα κρούσματα σήμερα Πέμπτη – Πόσα εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.322 τα νέα κρούσματα – 359 οι διασωληνωμένοι, 42 θάνατοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 2 στην ΠΕ ...