Αρχική > Slider > Αποχωρήσεις Δακή και Ζεμπιλιάδου και εντάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Άργος Ορεστικό

Αποχωρήσεις Δακή και Ζεμπιλιάδου και εντάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Άργος Ορεστικό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Επεισοδιακό με πολλές διακοπές και αποχωρήσεις ήταν το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Άργος Ορεστικό. Αν και οι αποκεντρωμένες συνεδριάσεις υιοθετήθηκαν για να παρακολουθούν οι πολίτες τα τεκταινόμενα στο ανώτερο όργανο της Περιφέρειας και τα θέματα που αφορούν τις περιοχές τους, στην προκειμένη περίπτωση οι παρευρισκόμενοι έγιναν θεατές ενός θλιβερού θεάματος και οι περισσότεροι αποχώρησαν.

Οι εντάσεις άρχισαν πολύ νωρίς όταν ο πρόεδρος του Π.Σ. Φώτης Κεχαγιάς αρνήθηκε να θέσει για συζήτηση επερώτηση της επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, με θέμα τις πλωτές εξέδρες της λίμνης Καστοριάς. Υποστήριξε μάλιστα ότι η απόφασή του είναι αιτιολογημένη καθώς δεν συμπληρώθηκαν επτά ημέρες από την υποβολή της επερώτησης, οπότε μπορεί να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Η Γ. Ζεμπιλιάδου αποχώρησε εν μέσω καταγγελιών κατά της περιφερειακής Αρχής. Με δηλώσεις της κατήγγειλε ότι «αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα γιατί είναι οι ίδιοι που σταμάτησαν το έργο με τις πλωτές εξέδρες». Πρόσθεσε ότι «στα τρία χρόνια της θητείας τους έχουν να επιδείξουν το απόλυτο μηδέν για την Καστοριά, το απόλυτο μηδέν για τις λίμνες», ενώ υποστήριξε ότι «χάθηκαν 34 εκ. ευρώ για την Καστοριά».

Επίσης, το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης χτύπησε “κόκκινο” όταν ανέβηκε στο βήμα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα ανάπτυξης, Σταύρος Γιαννακίδης, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο της περιφερειακής Αρχής στην Π.Ε. Καστοριάς. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής σηκώθηκε όρθιος και ζήτησε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο να κατέβει από το βήμα, λέγοντας σε έντονο ύφος «τι είναι αυτά που ακούμε εδώ. Δεν είναι προεκλογική περίοδος, δεν θα μας πείτε το προεκλογικό σας πρόγραμμα, δεν μας ενδιαφέρει. Στις εκλογές να πείτε τι κάνατε, γιατί δεν κάνατε τίποτα».

Ο Γ. Δακής αποχώρησε από την αίθουσα για να επανέλθει, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν αρκετές οι οξύνσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας