Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή δεν συζητήθηκε πρώτο το θέμα της ΔΕΗ-απολιγνιτοποίησης – Δηλώσεις των επικεφαλής (VIDEO)

Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή δεν συζητήθηκε πρώτο το θέμα της ΔΕΗ-απολιγνιτοποίησης – Δηλώσεις των επικεφαλής (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Αποχώρησε από το περιφερειακό συμβούλιο της παρασκευής 14 Δεκεμβρίου σύσσωμη η αντιπολίτευση του οργάνου, λόγω των διαφωνιών που εξέφρασαν οι επικεφαλής προς την πλειοψηφία, ώστε να μπει προτεραιότητα στη συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ και έπειτα να συζητιόταν τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα η αντιπολίτευση συγκεντρώνει υπογραφές ώστε το θέμα να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση.
Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην Πτολεμαΐδα το περασμένο Σάββατο και οι εξαγγελίες του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την απολιγνιτοποίηση. Ο περιφερειάρχης και η πρόεδρος του οργάνου ζήτησε να συζητηθούν πρώτα τα υπόλοιπα θέματα και έπειτα το θέμα της απολιγνιτοποίησης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των επικεφαλής της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν.
«Επειδή σε προηγούμενα περιφερειακά συμβούλια δεν καταφέραμε να συζητήσουμε άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να ξεκινήσουμε σήμερα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του αγροτικού τομέα. Επειμένω να το συζητήσουμε στο τέλος, να εξαντλήσουμε τα θέματά μας και να μην αφήσουμε κανένα άλλο για καμία άλλη φορά», είπε αρχικά ο περιφερειάρχης, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους υπόλοιπους.
Μάλιστα η πρόεδρος του οργάνου απάντησε και γιατί δεν έγινε περιφερειακό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα μετά από αίτημα του κ. Καρυπίδη, για το ΔΕΗ, με αφορμή την επίσκεψη Χατζηδάκη, λέγοντας πως ζητήθηκε να κατατεθεί το ένα τρίτο των συμβούλων να το υπογράφει αλλά και να υπάρχει εισήγηση, για αυτό και δεν συζητήθηκε ποτέ.
«Είναι το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο μετά την παρωδία ημερίδας, και ζητήσαμε να συζητηθούν σήμερα οι δήθεν προτάσεις για τη σωτηρία της περιοχής, που προηγούνται κάθε άλλου θέματος», είπε σε δηλώσεις της η Γ. Ζεμπιλιάδου, λέγοντας πως «συζητάμε δευτερεύοντα θέματα με αυτή τη λαιμητόμο πάνω από το κεφάλι μας». Επίσης, τόνισε πως είναι προσχηματική η δικαιολογία του περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του θέματος.
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης έκανε λόγο για κρίσιμες ώρες και προϋπόθεση όλων πρέπει να είναι η συνεννόηση , για αυτό και πρότεινε να συζητηθούν πρώτα τα όσα έγιναν στην ημερίδα. «Επειδή ο περιφερειάρχης το έχει ξανακάνει, ζητήσαμε να στείλουμε ένα δυναμικό μήνυμα και να μην κάνουμε αποδεκτό να συζητηθεί στο τέλος της συζήτησης», προσέθεσε.
Ο Στέφανος Πράσσος τόνισε πως έπρεπε να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ που καίει την περιοχή και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. «Ο κ. Περιφερειάρχης δεν θέλει να το συζητήσουμε. Εμείς αποχωρήσαμε και θα ζητήσουμε έκτακτη συνεδρίαση», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Χαστάς από τη Λαϊκή Συσπείρωση σχολίασε την επίσκεψη του υπουργού στην περιοχή, λέγοντας πως η περιοχή δεν συναινεί στα σχέδια της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «οδοστρωτήρα» που θα έρθει στην περιοχή, για αυτό και ζητήθηκε να συζητηθεί εκτάκτως με προτεραιότητα στο συμβούλιο.

Ζήσης Πιτσιάβας – Βάσω Σάφη
Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας