Αρχική > Αρθρογραφία > Από την Εισφορά Αλληλεγγύης στη Συμμαχία Ανάπτυξης – Γράφει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Από την Εισφορά Αλληλεγγύης στη Συμμαχία Ανάπτυξης – Γράφει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αποτελεί ένα ακόμα ουσιαστικό μέτρο στήριξης  για τον βασικό κορμό της παραγωγικής Ελλάδας.

Στήριξη σε όλες και όλους εκείνους δηλαδή που πέρασαν δύσκολα την  τελευταία δεκαετία και σήμερα, λόγω της πανδημίας, δοκιμάζονται εκ νέου.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που δυστυχώς αντιμετωπίζονταν από το κράτος αποκλειστικά  ως  βασικοί αιμοδότες των κρατικών ταμείων, δεν βλέπουν πλέον  μόνο τα φορολογικά τους βάρη να ελαφρύνονται αλλά και τον  παραγωγικό τους ρόλο να ενισχύεται. Η σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με την αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες,  τη μείωση  των ασφαλιστικών κρατήσεων και την πρόσφατη  απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης αποτελούν βήματα και ταυτόχρονα όψεις μιας συνολικής πολιτικής που επιδιώκει να αυξήσει τα χρήματα στο πορτοφόλι  του εργαζόμενου. Τον αντιμετωπίζει ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, ένα “asset” στην προσπάθεια της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις, να βελτιώσει την παραγωγικότητά της και  να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση του Σύριζα είχε εξαντλήσει την εφευρετικότητά της σκαρφιζόμενη νέους τρόπους για να «αφαιμάξει» τους παραγωγικούς τομείς και να χρηματοδοτήσει την πελατειακή επιδοματική πολιτική της. Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί τον ιδιωτικό τομέα και τους εργαζομένους του ως τους φυσικούς της συμμάχους στην προσπάθεια για ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας. Και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, με την απαλλαγή της εισφοράς αλληλεγγύης, τους στηρίζει ακόμη περισσότερο εκτιμώντας ότι, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες, το εισόδημά τους τίθεται σε κίνδυνο από τους περιορισμούς και από τις αναταράξεις της παγκόσμιας οικονομίας. Τους ενισχύει με πράξεις απαντώντας στις ανάγκες τους για να τους κρατήσει στην Ελλάδα και να ωθήσει τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας να διεκδικήσουν μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα.

Με αυτόν τον τρόπο δίνει παράλληλα πρόσβαση στους εγχώριους και ξένους επενδυτές σε ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή άλλωστε είναι η σπουδαιότερη επένδυση για μια Κυβέρνηση: με τις πολιτικές της να συμβάλλει στη δημιουργία μιας συμμαχίας ανάπτυξης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια με γοργούς ρυθμούς.

 

*Ο Δημήτρης Σ. Παπαγγελόπουλος είναι Γραμματέας Προγράμματος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Πηγή: https://www.dailypost.gr/

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η Ανάσταση παντού και στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού. Tου παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, τελέσαμε την Ανάσταση (σύμφωνα και με την Εγκύκλιο ...