Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Απέσυραν τα τρακτέρ οι αγρότες του Αμυνταίου από το μπλόκο του Αντίγονου

Απέσυραν τα τρακτέρ οι αγρότες του Αμυνταίου από το μπλόκο του Αντίγονου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Αποχώρησαν οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου από το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου από το μπλόκο που είχαν στήσει στον κόμβο του Αμυνταίου, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου, στην οποία τονίζεται ότι ο αγώνας των αγροτών θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου αναφέρει ειδικότερα ότι «Καμία ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε στα χρόνια προβλήματα των παραγωγών που έθεσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στη συνάντηση στις14 Φεβρουαρίου 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με κλιμάκιο Υπουργών. Για πρώτη φορά, από την εποχή που ξεκίνησαν τα μπλόκα των αγροτών, δεν ικανοποιήθηκε ούτε ένα αίτημά μας. Για πρώτη φορά, και ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται κάθε χρόνο, οι τιμές όλων των αγροτικών προϊόντων και φυτικής και ζωικής παραγωγής είναι κάθε χρόνο και πιο κάτω. Για πρώτη φορά, πρωταρχικό θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ήταν το κόστος παραγωγής και οι υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Για πρώτη φορά, οι παραγωγοί ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές, ώστε να μην μπαίνουν μέσα, καλλιεργώντας με υψηλότερο κόστος παραγωγής από ότι πουλάνε. Σε όλα τα παραπάνω και στα υπόλοιπα αιτήματα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και το κλιμάκιο των Υπουργών που συμμετείχε στη συνάντηση, δεν είχαν να πουν κάτι ουσιαστικό, παρά μόνο πως θα προσπαθήσουν.»

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου υπογραμμίζει ότι «ο αγώνας θα συνεχίζεται σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων,  με πρώτο σημείο συνάντησης την 1 Μαρτίου 2019 τα «αγροτοδικεια» που οδήγησε η κυβέρνηση τους συναδέλφους αγωνιστές αγρότες», τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου.

Το επόμενο ραντεβού θα είναι στις 17 Μαρτίου 2019 στη γιορτή του Κιλελερ. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμυνταίου θα ενημερώνει διαρκώς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Αμυνταίου για τις επόμενες κινήσεις της Πανελλαδικης Επιτροπής Μπλόκων.

«Είναι απολύτως αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, να οργανωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών μέσα από τοπικούς αγροτικούς συλλόγους και μια κεντρική οργάνωση, η οποία θα διαχειρίζεται τα προβλήματα των αγροτών, διαχρονικά και με ουσιαστικές λύσεις, που θα δίνουν βιωσιμότητα ακόμα και στους μικρότερους παραγωγούς του πιο απομακρυσμένου χωριού της ελληνικής υπαίθρου», δήλωσε η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team