Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Απαραίτητη η παρέμβαση στο πρώτο τμήμα της ΠΕΟ Πτολεμαΐδας-Κοζάνης – Εν όψει και της κατασκευής και του νέου δρόμου

Απαραίτητη η παρέμβαση στο πρώτο τμήμα της ΠΕΟ Πτολεμαΐδας-Κοζάνης – Εν όψει και της κατασκευής και του νέου δρόμου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση βρίσκεται το πρώτο τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Πτολεμαΐδας-Κοζάνης. Η ιδιαίτερα κακή χρήση του δρόμου από τροχοφόρα εμπλεκόμενα με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ διαχρονικά, και η ελλιπέστατη συντήρηση του, έχει φέρει το δρόμο σε τόσο κακή κατάσταση, σε βαθμό που αυξάνεται καθημερινά η επικινδυνότητα για τους διερχόμενους.

Πρόκειται για το τμήμα από τον κόμβο της ΑΕΒΑΛ, μέχρι και μετά τον κόμβο του Προαστείου, το οποίο εξυπηρετεί εκατοντάδες συμπολίτες μας, που δραστηριοποιούνται είτε στις δεκάδες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην «είσοδο» της πόλης είτε στα ορυχεία και τους σταθμούς της ΔΕΗ, αλλά και τους κατοίκους του οικισμού του Προαστίου.

Η παρούσα χρονική συγκυρία είναι ιδανική για την εν λόγω παρέμβαση. Αυτό γιατί το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατασκευαστεί η παλιά εθνική οδός, με την τελική της παραλλαγή στη χάραξη της, μετά και το πέρας των εκμεταλλεύσεων τμημάτων του παλιού δρόμου από τη ΔΕΗ για εξώρυξη λιγνίτη. Σημειώνεται ότι η τελική χάραξη του νέου δρόμου, θα ξεκινάει από την περιοχή του παλιού ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, θα διανύει το ορυχείο και θα συναντά την 5η Μονάδα και τo ανατολικό όριο των απαλλοτριωμένων περιοχών, καταλήγοντας στον κόμβο Μαυροδενδρίου.

Συνεπώς πρέπει να γίνει άμεσα ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου τμήματος, ώστε αφενός να χρησιμοποιηθεί άμεσα, και αφετέρου να είναι έτοιμο να «κουμπώσει» με το νέο δρόμο, όταν αυτός είναι έτοιμος.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team