Αρχική > Τοπική επικαιρότητα > Αντικεραυνική προστασία θα τοποθετηθεί στην  Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης

Αντικεραυνική προστασία θα τοποθετηθεί στην  Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Αντικεραυνική  προστασία θα τοποθετηθεί το επόμενο χρονικό στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης» μετά από απόφαση της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης κάτι που είναι απολύτως απαραίτητη.

Η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Βλάστης βρίσκεται σε ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή και κατά την περίοδο των χιονοπτώσεων παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα αποκομμένη από το οδικό ορεινό δίκτυο της περιοχής. Κατά την θερινή κυρίως περίοδο κατά την διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων πέφτουν πολλοί κεραυνοί στην περιοχή, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί δύο φορές ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ που χρησιμοποιείται για την σύνδεση του δικτύου με το μοναστήρι.

Κάθε φορά που γίνεται τέτοια καταστροφή μαζί με το μετασχηματιστή καταστρέφεται μεγάλο μέρος της καλωδίωσης της Μονής, ηλεκτρικές συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο, η αντλία νερού ακόμα και τμήματα της τοιχοποιίας της Μονής. Εκτός των καταστροφών αυτών υπάρχει και άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος της ευρύτερης περιοχής με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την ίδια την Μονή αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

 

Με την προμήθεια και την τοποθέτηση της αντικεραυνικής προστασίας (έργο προϋπολογισμού 10.000,00€)  θα αποφευχθούν μελλοντικές σοβαρές βλάβες στις εγκαταστάσεις της Μονής και ταυτόχρονα θα προστατευθεί κατά το δυνατό και η δασώδης έκταση της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Δήμος Κοζάνης: Διαγωνισμός selfie φωτογραφίας με έπαθλα τρία ηλεκτρικά σκούτερ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΜεταΚινήσου! Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισε μεγάλα δώρα. Το θέμα φέτος είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με ...