Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Άνοιξε η πλατφόρμα κατάθεσης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια της «Δίκαιης Μετάβασης»: Έντονο το ενδιαφέρον και από παραγωγικές μονάδες της περιοχής!

Άνοιξε η πλατφόρμα κατάθεσης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια της «Δίκαιης Μετάβασης»: Έντονο το ενδιαφέρον και από παραγωγικές μονάδες της περιοχής!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Έχουν πάρει φωτιά τα μολύβια, από τη στιγμή της ανακοίνωσης της έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας. Πρόκειται για ένα περιβάλλον υποδοχής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων που θα κατατίθενται από ιδιώτες, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Κωστής Μουσουρούλης κατά την επίσκεψη του στη Δυτική Μακεδονία.

Η ανάγκη για να αναπτυχθούν νέες δραστηριότητες  που θα μπορούν να συντηρήσουν και να ενισχύσουν την οικονομική και κοινωνική δομή σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, καταρτίζεται ένα Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα για την περίοδο 2020-2023 (ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο) και το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΕΠ ΔΑΜ). Μέχρι τότε, και με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποδοτικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ, η Συντονιστική Επιτροπή δημοσίευσε την ανοικτή πρόσκληση οργανωμένης υποβολής επενδυτικών προτάσεων και των αναπτυξιακών σχεδίων που απευθύνεται σε υποψήφιους επενδυτές. Η διαδικασία υποβολής και προαξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων και των αναπτυξιακών σχεδίων αφορά στη συστηματική συνεργασία με τους οικονομικούς και επενδυτικούς φορείς σε ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον και την κατάλληλη, έγκαιρη και βιώσιμη προετοιμασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Ο Κωστής Μουσουρούλης μας είχε προϊδεάσει με τις δηλώσεις του πως υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μίλησε μάλιστα για μεγάλες εταιρίες οι οποίες θεώρησαν ελκυστικά τα κίνητρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και ήδη εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους. Έτσι άλλωστε προέκυψε και η ανάγκη για την πλατφόρμα.

Όμως, έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει και σε περιφερειακό επίπεδο. Δεν είναι λίγοι οι τοπικοί «παίκτες» – διακριτά δηλαδή επιχειρηματικά σχήματα της περιοχής -, που έχουν στα σκαριά νέα επιχειρηματικά σχέδια επέκτασης της δραστηριότητας τους, και νέα επενδυτικά πλάνα προς υλοποίηση. Όπως προκύπτει από γνωρίζοντες καλά τα θέματα της περιφερειακής ανάπτυξης, τα σχέδια αυτά από επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας (που είναι περισσότερα από ότι κάποιος θα ανέμενε) είναι έτοιμα προς υποβολή στην παραπάνω πλατφόρμα.

Δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα εδώ:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσες παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον Απρίλιο στη Δ. Μακεδονία -Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δ. Μακεδονίας τον μήνα Απρίλιο έγιναν 162471 ...