Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Άνοιγμα της Ιωάννας Ανδρονικίδου προς νέους υποψηφίους στο δρόμο προς την κάλπη – «Να ανατρέψουμε το κατεστημένο στον Δήμο Εορδαίας, μακριά από παλαιοκομματικά συμφέροντα» (video)

Άνοιγμα της Ιωάννας Ανδρονικίδου προς νέους υποψηφίους στο δρόμο προς την κάλπη – «Να ανατρέψουμε το κατεστημένο στον Δήμο Εορδαίας, μακριά από παλαιοκομματικά συμφέροντα» (video)

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Συνέντευξη τύπου, στον δρόμο προς την κάλπη και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, έκανε η Ιωάννα Ανδρονικίδου, κάνοντας άνοιγμα προς υποψηφίους να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά κοινά με τον συνδυασμό που απέδειξε ότι είχε ανεξάρτητος. Επίσης, άσκησε κριτική σε όσους υπηρετούν παλαιοκομματικά συμφέροντα.

Αρχικά, η Ιωάννα Ανδρονικίδου, ως επικεφαλής της παράταξης «Εορδαϊκή Ανατροπή», ευχαρίστησε όσους την πίστεψαν ¨χωρίς καμία πελατειακή σχέση», καθώς επίσης και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που έδωσαν «σάρκα και οστά» σε μια «ανεξάρτητη» παράταξη, όπως τόνισε. Αναφέρθηκε στα 12 χρόνια συμμετοχής και δράσης στα δημοτικά δρώμενα, ενώ  άνοιξε έναν ανοιχτό διάλογο με τον την κοινωνία, 100 ημέρες πριν τις εκλογές και απευθύνθηκε στους νέους και τις νέες που θέλουν να «συμβάλουν στην βελτίωση και την αλλαγή του τόπου». Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους σκεπτόμενους δημότες και στους συνδημότες που ενδιαφέρονται για τον δήμο τους.

Επίσης, άσκησε σφοδρή κριτική στα μέχρι τώρα πεπραγμένα στον Δήμο Εορδαίας, καταγγέλλοντας «σταθερή διοικητική υποβάθμιση, ανεργία, ογκώδεις οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων, τα ανοικοκύρευτα  δημοτικά κτίρια, την απουσία έργων υποδομής, την έλλειψη πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις αποκομμένες κοινότητες και το περιβαλλοντικό πρόβλημα». Σε αυτή την κατάσταση, όπως τόνισε, φτάσαμε μετά από κατόρθωμα «ομάδων συμφερόντων και υποστηρικτών τους, σιωπηρών έως ανύπαρκτων αντιπολιτεύσεων  και απογοητευμένων αμέτοχων δημοτών».

Μίλησε για εγκατάλειψη του Δήμου, καλώντας τον κόσμο να κινητοποιηθεί 100 ημέρες πριν τις εκλογές να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, μιας και τώρα γίνονται οι τελικές ζυμώσεις, καλώντας τον κόσμο να πλαισιώσει τον «συνδυασμό που θα καθορίσει αυτή τη στιγμή την πορεία του τόπου», απευθύνοντας κάλεσμα σε νέους ανθρώπους να στηρίξουν την προσπάθεια. Μίλησε, επίσης, για την προσπάθεια που έκανε η ίδια τόσα χρόνια από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στις «ισορροπίες των σχέσεων που δεν άφηναν περιθώρια αλλαγής». «Ήρθα να σας προτρέψω για τη συμμετοχή στα κοινά, την επιλογή εκείνου του συνδυασμού που έμπρακτα έδειξε ότι λειτούργησε με βάση το κοινό συμφέρον και όχι το ατομικό. Να δούμε τον δήμο ως σπίτι μας και να του δώσουμε το μέλλον που του αρμόζει με σκληρή δουλειά και όραμα… Το αύριο μπορεί να αλλάξει με τις επιλογές του σήμερα και για αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε ανενεργές αυτές τις 100 ημέρες που απέμειναν…».

Ζήτησε από τον κόσμο να μείνει μακριά από συνδυασμούς που εξυπηρετούν παλαιοκομματικά συμφέροντα, που τηρούν κομματική γραμμή και από «ομάδες συμφερόντων που ρίζωσαν στα έδρανα του Δήμου και θέλουν να συνεχίσουν να τον ελέγχουν και να τον χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για την ικανοποίηση των προσωπικών τους συμφερόντων». Μάλιστα τους ζήτησε να αποσυρθούν ή να τους αναγκάσει ο κόσμος να το κάνουν με την ψήφο τους. «Αλλιώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες και ελαφρυντικά”. «Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε ξανά αυτή την αίθουσα από δημότες, που θα ενδιαφέρονται για αυτόν τον τόπο και θα συμμετέχουν σε αξιοπρεπείς διαδικασίες λήψης αποφάσεων, χωρίς αποκρύψεις στοιχείων, συγκαλύψεις και ιδιοτελείς σιωπές», τόνισε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «σήμερα μπολιάζω με καινούριες ιδέες το τοπικό πολιτικό σκηνικό του Δήμου μας, ανατρέποντας για μια ακόμη φορά το κατεστημένο του. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο κάθε ένας από εμάς με την επιλογή του γίνεται πρωταγωνιστής στην ανασυγκρότηση του Δήμου Εορδαίας, της Πτολεμαΐδας μας».

Τέλος, σε διευκρινιστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πότε θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της, δεν θέλησε να απαντήσει συγκεκριμένα, λέγοντας πως όλα αυτά είναι στο δρόμο της καθόδου της στις εκλογές, ενώ θέλησε να διαψεύσει τα όσα ακούγονται για κοινή κάθοδό της με τον υπ. Δήμαρχο Γιώργο Παπαδόπουλο, λέγοντας πως είναι «δεν έχω κάνει συμφωνίες με κανέναν. Είμαι αντίθετη στο κατεστημένο και στις παλαιοκομματικές γραμμές».Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη