Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ανοιχτή επιστολή των Φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας

Ανοιχτή επιστολή των Φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές, απέστειλαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, σε σχέση με το Τμήμα Γεωπόνων της Φλώρινας που θα δημιουργηθεί, γράφοντας τα εξής:

 

«Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμε κε Υπουργέ Π.Ε.Θ

Αξιότιμα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου

 

Με το νομοσχέδιο που αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας (πενταετές και άμεση λειτουργία) και Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (πενταετές και μεταγενέστερη λειτουργία).

Οι φοιτητές του σημερινού Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου δύνανται με αίτηση τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας.

Στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Φλώρινας λειτουργούν τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων. Εμείς οι φοιτητές της κατεύθυνσης του Ποιοτικού Ελέγχου εκπαιδευόμαστε  στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, γνωστικό αντικείμενο διαφορετικό από αυτό της πρωτογενούς παραγωγής.

Επιλέξαμε το Τμήμα αυτό για τις σπουδές μας ειδικά για την κατεύθυνση του Ποιοτικού Ελέγχου. Γι αυτό παλέψαμε και για αυτό οι οικογένειες μας στα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας μας στηρίζουν με αμέτρητες θυσίες οικονομικά, γι αυτό ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς εργαζόμαστε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα καταφέρουμε.

Όμως εμείς οι φοιτητές που εκπαιδευόμαστε στον Ποιοτικό Έλεγχο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, εάν θελήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη δυνατότητα που  δίνει το πολυνομοσχέδιο δεν θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής το οποίο έχει μεταγενέστερη λειτουργία και το σχέδιο νόμου δεν μας δίνει επίσης  τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας στο γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης των Τροφίμων και Διατροφής.

Ζητούμε τη στήριξη σας ώστε να υπάρξει  άμεση λειτουργία του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής και η δυνατότητα μας να ενσωματωθούμε σε αυτό.

Τι θα κάνατε εάν στη θέση μας ήταν τα παιδιά σας;

 

Με εκτίμηση

Οι φοιτητές της Κατεύθυνσης του ΠΕ του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ ΔΜ»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team