Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη από τον π. Κοινοτάρχη Μαυροπηγής Αντώνιο Μπάρμπα για τις αναγκαστικές συνενώσεις Καποδίστρια και Καλλικράτη

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη από τον π. Κοινοτάρχη Μαυροπηγής Αντώνιο Μπάρμπα για τις αναγκαστικές συνενώσεις Καποδίστρια και Καλλικράτη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Μπάρμπας Αντώνιος                                         ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, 19/01/2018
Του Γρηγορίου
Πρώην Κοινοτάρχης                                           Προς: κ.Πάνο Σκουρλέτη
της πρώην Κοινότητας Μαυροπηγής            Υπουργό Εσωτερικών
Ν.Κοζάνης                                                               Σταδίου 27, Αθήνα Τ.Κ. 10183
Γοργοποτάμου 3, Πτολεμαΐδα
Τηλ. 2463073484                                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                                                                  Νομαρχιακή Επιτροπή Σύριζα
                                                                                  Μ.Αλεξάνδρου 25,
                                                                                   Κοζάνη Τ.Κ. 50100

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Κύριε υπουργέ στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνετε σχετικά με τις αλλαγές που προωθείται για τον με το Νέο Εκλογικό Νόμο του πρώτου και δεύτερου βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισα ως πρώην αυτοδιοικητικός που είχα την τιμή να είμαι επί δώδεκα χρόνια ως κοινοτάρχης της Κοινότητας Μαυροπηγής των 1600 κατοικοδημοτών του Νομού Κοζάνης αποφάσισα να σας γράψω και να σας στείλω αυτήν την επιστολή μου και που εκτιμώ και πιστεύω ότι  θα φτάσει στα χέρια σας και θα διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμό σας χρόνο για να την διαβάσετε όμως δεν γνωρίζω κατά πόσο θα την λάβετε υπ όψιν ή θα την αγνοήσετε σχετικά με αυτά που σας προτείνω ως έμπειρος αυτοδιοικητικός.

Κ. υπουργέ ο λόγος που πείρα αυτήν την πρωτοβουλία να σας στείλω αυτήν την επιστολή είναι να πω τον προβληματισμό μου και να αναφερθώ για την κατάσταση και για την πραγματική εικόνα που επικρατεί σήμερα στις πρώην Κοινότητες που ουσιαστικά δεν λειτουργούν και δεν υφίστανται με την αναγκαστική συνένωση που έγινε με τους παραδοσιακούς Δήμους με τον Νόμο 2539/1997 του Καποδίστρια και τον Νόμο 3852/2015 του Καλλικράτη που ουσιαστικά είναι το πρώτο Μνημόνιο που το επέβαλλαν στις πρώην Κοινότητες εδώ και 20 χρόνια.

Αυτοί οι δύο κάκιστοι φεουδαρχικοί και αφαίμαξη νόμοι που ο πρώτος έχει ενταφιάσει και ο δεύτερος έχει βάλει την οριστική ταφόπλακα στις πρώην Κοινότητες που ήταν το πρώτο κύτταρο της Δημοκρατίας όπου υπήρχε οι πολυφωνία από την ύπαιθρο προς την κεντρική Εξουσία που σήμερα δεν υφίσταται με την κατάργηση των Κοινοτήτων για αυτό Κύριε υπουργέ με τις αλλαγές που προωθείτε στον Νέο Εκλογικό Νόμο που αφορά τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης με στόχο την καλυτέρευση της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει κ. υπουργέ πριν ψηφιστεί ο νέο ο εκλογικός Νόμος μια και δεν μπορείτε να επαναφέρετε το παλιό καθεστώς των κοινοτήτων όπως και δεν το έκανε και η Νέα Δημοκρατία που είχε δεσμευθεί και που είχε αποχωρήσεις και από την Βουλή την ημέρα που ψηφιζόταν ο Νόμος Καποδίστρια και καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ ότι με  τις αναγκαστικές συνενώσεις θα ερημωθεί η ύπαιθρος και όταν θα γίνει Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κατάργηση του Νόμου αυτού με τοπικά Δημοψηφίσματα για να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες και όμως αθέτησε τις δεσμεύσεις γι αυτό και η Νέα Δημοκρατία Κ υπουργέ έχει το τεκμήριο της ταφόπλακας για τις πρώην Κοινότητες.

Γι αυτό Κ. υπουργέ επιτρέψτε μου να αναφερθώ και να σας ενθυμίσω ότι ο μόνος πολιτικός και πρωθυπουργός ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που το 1912 με την συντακτική πράξη κατήργησε τους κοτζαμπάσηδες και επανέφερε τα χωριά δίνοντας ζωή στην ύπαιθρο πριν γίνουν οίκος ευγηρίας.

Και επειδή κ. υπουργέ η χημεία των αναγκαστικών συνενώσεων έχει αποτύχει με βάση αυτήν την εικόνα που επικρατεί σήμερα στις πρώην κοινότητες που δεν έχουν την στοιχειώδη ανάπτυξη με τους δύο αυτός κάκιστους νόμους, εξάλλου πως θα υπάρξει ανάπτυξη στις πρώην κοινότητες αφού σήμερα τα τοπικά συμβούλια δεν είναι Νομικά πρόσωπα αλλά είναι μονάχα γνωμοδοτικά πρόσωπα δηλαδή είναι οι φτωχοί επαίτες στην εκάστοτε Δημοτική αρχή που ανήκουν σήμερα και οι μόνοι που είναι κερδισμένοι και υπερασπίζουν τους Νόμους αυτούς είναι παραδοσιακοί Δήμου γι αυτό και μακαρίζουν τους εμπνευστές που ψηφίσαν τους δύο νόμους αυτούς και επειδή κ. υπουργέ το βέβαιο είναι ότι γνωρίζεται ότι σε καμία Ευρωπαϊκή Χώρα δεν έχει εφαρμοστεί και δεν υπάρχει ο αναγκαστικός Νόμος των συνενώσεων στον πρώτο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί δεν το προβλέπει η Διεθνή Συνθήκη του Ευρωπαϊκού Χάρτης Τ.Α. σύμφωνα με το άρθρο (5) και το μόνο που προβλέπονται είναι οι εθελούσιες συνενώσεις στις Ευρωπαϊκές Χώρες από το 1950 έως και σήμερα.

Και επειδή κ. υπουργέ, μια που δεν μπορείτε να επαναφέρετε το πρώην παλιό καθεστώς των κοινοτήτων και που θα ήταν και το πιο σωστό να κάνετε ως Κυβέρνηση Σύριζα, γι αυτό με την ψήφιση του Νέου Εκλογικού Νόμου επιβάλετε να δώσετε Νομικές αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων για να υπάρχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από τους πολίτες των χωριών, που δεν υπάρχουν σήμερα, για να αλλάξει αυτή η Μαργωμένη και Μέδουσα εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι πρώην Κοινότητες μετά την αναγκαστική συνένωση τους που έγινε το 1997.

Κύριε υπουργέ σε αυτήν την απλή επιστολή που σας στέλνω και σας περιγράφω την πραγματική εικόνα που υπάρχει σήμερα στα χωριά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ διεκδικώ καμία πατρότητα, γιατί πιστεύω ότι και πολλοί άλλοι πρώην συνάδελφοι Κοινοτάρχες και όχι μόνο θα σας έχουν εκφράσει την απογοήτευση τους σε εσάς προσωπικά αλλά και σε στελέχη του Σύριζα, για αυτήν την Δύσμοιρη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα χωριά τους.

Γι αυτό δεν θα πρέπει να συνεχιστεί από την Πολιτεία αυτός ο πολιτικός αμοραλισμός προς τις πρώην κοινότητες, απεναντίας εκείνο που χρειάζεται να κάνει η πολιτεία για τα χωριά είναι να ξαναδώσει την δυναμική που την έχουν χάσει που ήταν η Νομική τους υπόσταση.

Και θέλω να πιστεύω κ. Υπουργέ, πως εσείς προσωπικά που έχετε και την κύρια ευθύνη, ότι θα λάβετε υπόψην ότι με την διαβούλευση που γίνεται για την αλλαγή του Νέου Εκλογικού Νόμου, θα έχετε ενημερωθεί ποια είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα χωριά για αυτό και θα προχωρήσετε στις αιτούμενες αλλαγές σε αυτό το κάκιστο καθεστώς που υπάρχει εδώ και (20) χρόνια με αυτούς τους δύο αναγκαστικούς νόμους που έχουν βάλει την ταφόπλακα στα χωριά μας.

 

Με τιμή

Μπάρμπας Αντώνιος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team