Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ανέβηκαν οι τόνοι για το ΧΥΤΑΜ αμιάντου στο Περιφερειακό Συμβούλιο- Κασαπίδης: «Ψηφίσατε το 2016 και τώρα λαϊκίζετε»- Ζεμπιλιάδου: «Ανακρίβειες Κασαπίδη, φέρνει συζήτηση για τον αμίαντο όλης της χώρας»

Ανέβηκαν οι τόνοι για το ΧΥΤΑΜ αμιάντου στο Περιφερειακό Συμβούλιο- Κασαπίδης: «Ψηφίσατε το 2016 και τώρα λαϊκίζετε»- Ζεμπιλιάδου: «Ανακρίβειες Κασαπίδη, φέρνει συζήτηση για τον αμίαντο όλης της χώρας»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Οι πρώτες αψιμαχίες σε επίπεδο αρχηγών των παρατάξεων, σημειώθηκαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του ΧΥΤΑΜ αμιάντου.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει πως ο διάλογος έχει ανοίξει βάση της απόφασης που έχει πάρει το 2016 το προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο:

«Θα είναι δημοκρατικός και διάφανος ο τρόπος που θα ακολουθηθεί. Ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ρίχνετε ευθύνες σε εμάς όταν εσείς το ψηφίσατε», τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης προκαλώντας την αντίδραση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου:

«Ο περιφερειάρχης λέει ανακρίβειες, δεν τον τιμάει αυτό που λέει, ψηφίσαμε μόνο για τον αμίαντο της Δυτικής Μακεδονίας. Τώρα άνοιξε κουβέντα για όλη την Ελλάδα. Αξιοποιείτε μια απόφαση για να κάνετε ΧΥΤΑΜ για όλη τη χώρα» .

Ο Περιφερειάρχης επανήλθε προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν ανέφερε κάτι διαφορετικό και κατηγόρησε για λαϊκισμό την κα Ζεμπιλιάδου.

Για απόφαση που έχει να κάνει μόνο με τον αμίαντο της Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο και ο Θόδωρος Καρυπίδης, σημειώνοντας πως αν υπάρχει συζήτηση για όλη την Ελλάδα «δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».

Στη συζήτηση τοποθετήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Λιάσης, ο οποίος τόνισε πως η ανησυχία προέκυψε από εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων στην επιτροπή παραγωγικής ανασυγκρότησης που έκαναν λόγο για ενταφιασμό αμιάντου απ’ όλη την Ελλάδα «αλλά και χώρες των Βαλκανίων».

«Άλλο οι τεχνικές απόψεις και άλλο οι πολιτικές αποφάσεις που εμείς θα λάβουμε», απάντησε ο Περιφερειάρχης, με το θέμα να μετατίθεται σε επόμενη συνεδρίαση.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Το «παρών» της Θρακικής Εστίας Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. (Της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Με χρήσιμες συμβουλές προς τους ποδηλάτες , η Θρακική Εστία Εορδαίας συμμετέχει με ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΊΑ, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ...