Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αναβλήθηκε η εκδίκαση της κλοπής τόνων σιδήρου από την ΑΕΒΑΛ – Για τον Δεκέμβριο του ’19

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της κλοπής τόνων σιδήρου από την ΑΕΒΑΛ – Για τον Δεκέμβριο του ’19

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναβλήθηκε η εκδίκαση της κλοπής υλικών σιδήρου άνω των τεσσάρων τόνων, από τις εγκαταστάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, η οποία αποτελεί περιουσία του Δήμου Εορδαίας καθώς εξαγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας λίγα χρόνια μετά το κλείσιμο εργοστασίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Πλημμελειοδικείου Κοζάνης κάθισαν σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο ύστερα από αστυνομική επιχείρηση. Η δίκη ωστόσο αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2019, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι τρεις Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, εκ των οποίων ένας 44χρονος για υπεξαίρεση και δύο 45χρονοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα τις βραδινές ώρες της 12ης-02-2019 συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση στην Πτολεμαΐδα, οι δύο 45χρονοι να μεταφέρουν με φορτηγό αυτοκίνητο Δ.Χ., προς πώληση στη Θεσσαλονίκη, υλικά-σίδερα που μέρος αυτών είχαν υπεξαιρεθεί από το παλιό εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ. Την επόμενη μέρα (13-02-2019) συνελήφθη και ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 44χρονος, καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τόσο τα προαναφερόμενα υλικά-σίδερα όσο και άλλα που βρέθηκαν σε μάντρα ιδιοκτησίας του ενός από τους πρώτους δύο συλληφθέντες είχαν υπεξαιρεθεί από τον 44χρονο.

Από τις  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο φορτηγό αυτοκίνητο και τη μάνδρα του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 βάνες μεγάλων διαστάσεων, δύο σωλήνες βιομηχανικού τύπου και  μια κατασκευή “τούμπο”, συνολικού βάρους τεσσάρων (4) τόνων και 370 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο Δήμο Εορδαίας.

Σημειωτέον ότι εκτός από τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων, μήνυση για την κλοπή υλικών από την ΑΕΒΑΛ υπέβαλλε και ο Δήμος Εορδαίας.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι, η ΑΕΒΑΛ έχει καταστεί στόχος κλεφτών και στο παρελθόν, όταν πάλι είχαν αφαιρεθεί ογκώδεις κινητήρες, καλώδια και μετασχηματιστές, ενώ χρόνια πριν είχε σημειωθεί και μία ακόμα μεγάλη κλοπή, όταν άγνωστοι είχαν αφαιρέσει πλατίνα πολύ μεγάλης αξίας από μηχανήματα του εργοστασίου, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημία στο Δήμο Εορδαίας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα των 40εκ. ευρώ- Κασαπίδης: «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, παίρνω δύναμη να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Νιώθω τον πόνο και την αγωνία σας, θα είμαι μπροστά στα αιτήματά μας. Παίρνω δύναμη από εσάς για ...