Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ανατροπή- Δημιουργία «Πρόταση έκδοσης ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Ανατροπή- Δημιουργία «Πρόταση έκδοσης ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας, για την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε λίγες ημέρες στα τέλη Απριλίου, παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας με ότι αυτό σημαίνει για χιλιάδες δανειολήπτες και τις οικογένειες τους. Όταν μάλιστα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια, σχεδόν ο ένας στους τρείς πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Πολύ περισσότερο σήμερα,  όταν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού οι δείκτες της ανεργίας  άρχισαν να ανεβαίνουν με τις εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας καλεί την Κυβέρνηση,

να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας,

να παραταθεί η προστασία τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και

να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 

     Γραφείου Τύπου

‘Ανατροπή – Δημιουργία’

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Η εντυπωσιακή, παγωμένη λίμνη Πετρών… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πηγή: eperiskopio.blogspot.com Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Σημερινή εικόνα της αγοράς της Πτολεμαΐδας εν μέσω click away-Τι λένε οι ...