Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αναστολής γεννήσεων συνέχεια και κλειστή παιδιατρική στο Νοσοκομείο Φλώρινας – Σε Πτολεμαΐδα & Κοζάνη παραπέμπονται οι ετοιμόγεννες γυναίκες

Αναστολής γεννήσεων συνέχεια και κλειστή παιδιατρική στο Νοσοκομείο Φλώρινας – Σε Πτολεμαΐδα & Κοζάνη παραπέμπονται οι ετοιμόγεννες γυναίκες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μόνο επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά δέχεται η Παιδιατρική

Σε ημίμετρα που δεν λύνουν το πρόβλημα της κλειστής πλέον παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Φλώρινας, ούτε αίρουν την διακοπή των γεννήσεων στη μαιευτική του κλινική, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την  προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, υπό τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, παρουσία υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων της περιοχής.

Αντιθέτως, οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον Γιώργο Κίρκο, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την ουσιαστική επαναλειτουργία της παιδιατρικής, η οποία έκλεισε στις 15 Δεκεμβρίου επειδή δεν έχει ούτε έναν γιατρό, ενώ θα εξακολουθήσουν να μην γίνονται γέννες στο νοσοκομείο της ακριτικής πόλης, οι οποίες σταμάτησαν την  προαναφερόμενη ημερομηνία, παραπέμποντας όλα τα περιστατικά στα γειτονικά νοσοκομεία, κυρίως της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης. Ίσως, ο μόνος που βγήκε αισιόδοξος από τη σύσκεψη, είναι ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σέλτσας, ο οποίος διαπίστωσε ότι «ξαναβρίσκει τον βηματισμό του» το νοσοκομείο Φλώρινας και ότι «μετά από πολύ καιρό τα μηνύματα είναι ευχάριστα», καθώς βλέπει «επερχόμενες θετικές εξελίξεις». Ωστόσο, τα δεδομένα της σύσκεψης είναι αμείλικτα και σύμφωνα με αυτά, οι γυναίκες δεν θα μπορούν να γεννούν ούτε στο επόμενο διάστημα στο νοσοκομείο «Ελένη Δημητρίου», αλλά ούτε στην παιδιατρική θα νοσηλεύονται νεογνά και παιδιά, εκτός των επειγόντων περιστατικών. Κι’ αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε ο Γ. Κίρκος, πείστηκαν επιτέλους μετά από συνεχείς αρνήσεις οι παιδίατροι γειτονικών νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της 3ης ΥΠΕ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο νοσοκομείο Φλώρινας και να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των εφημεριών του Ιανουαρίου. Όμως οι υπηρεσίες τους θα παρέχονται υπό τον όρο να μην γίνονται γέννες. Επίσης, στην παιδιατρική δεν θα γίνεται περίθαλψη παιδιών, εκτός από τα επείγοντα περιστατικά. Ουσιαστικά δηλαδή η παιδιατρική θα λειτουργεί σαν ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Κατά τα άλλα στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν για άλλη μια φορά οι «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να προκηρυχτούν νέες θέσεις γιατρών στο πολύπαθο νοσοκομείο Φλώρινας. Παρατηρήθηκε μάλιστα και μία πλειοδοσία στον αριθμό των θέσεων, καθώς στο Δελτίο Τύπου του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη Φλώρινα, γίνεται λόγος για «άμεση και ταυτόχρονη προκήρυξη 3 μόνιμων θέσεων παιδιάτρων (Διευθυντή και Επιμελητών Α΄ και Β΄), όσο και της παθολογικής κλινικής με την προκήρυξη δύο θέσεων. Στη μονάδα τεχνητού νεφρού θα προκηρυχθεί μία θέση επιμελητή Α΄, ενώ πρόκειται να τοποθετηθεί άμεσα και ένας βιοπαθολόγος στη μονάδα υγείας Φλώρινας. Αναμένεται, μάλιστα, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις για την παθολογική, την παιδιατρική και τη χειρουργική κλινική». Βεβαίως, το ζητούμενο είναι αν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι και αν θα ευοδωθούν οι παραπάνω προσλήψεις. Αυτό μένει να το δούμε στο επόμενο διάστημα, αλλά πάντως η εμπειρία είναι αρνητική για τα επαρχιακά νοσοκομεία. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι με την μετάκληση γιατρών από γειτονικά νοσοκομεία, υπό τους παραπάνω όρους, είναι ότι ούτε η παιδιατρική θα λειτουργήσει άμεσα ούτε θα αρχίσουν να γίνονται γέννες στο νοσοκομείο Φλώρινας, γι’ αυτό οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να πάνε να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα, στην Κοζάνη ή όπου αλλού επιλέξουν.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30/12/2017 στο Νοσοκομείο Φλώρινας υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κίρκο, παραβρέθηκαν ο προσωρινός διοικητής Γιώργος Χιωτίδης, ο βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας, ο δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας