Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Αναστάτωση από νέο ρήγμα στους Αναργύρους

Αναστάτωση από νέο ρήγμα στους Αναργύρους

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τους φόβους των επιστημόνων για διεύρυνση αλλά και εμφάνιση νέων ρηγμάτων στους Αναργύρους, Τοπική Κοινότητα του δήμου Αμυνταίου που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες από την μεγάλη κατολίσθηση του περασμένου Ιουνίου στο Ορυχείο Αμυνταίου, έρχεται να επιβεβαιώσει ένα νέο ρήγμα που εμφανίστηκε στους Αναργύρους.

Το νέο ρήγμα εμφανίστηκε την Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου στο μέσον των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ενός κατοίκου των Αναργύρων, ο οποίος δημοσίευσε και σχετική φωτογραφία σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν υπήρχε την προηγούμενη ημέρα στην κτηνοτροφική μονάδα του.

Η εμφάνιση του νέου ρήγματος προξένησε νέα αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων των Αναργύρων, ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων, Γιώργος Τσισμαλίδης, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο σημείο όπου εμφανίστηκε το νέο ρήγμα  ενημέρωσε τη διοίκηση του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ για το νέο ρήγμα, το οποίο σημειωτέον απέχει περίπου 1χιλιόμετρο από τον οικισμό των Αναργύρων. Όπως δήλωσε μάλιστα στο «e-ptolemeos.gr»  «το νέο ρήγμα δεν βρίσκεται μέσα στην “κόκκινη ζώνη” του χωριού», την περιοχή δηλαδή του οικισμού όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημίες με συνέπεια να διαταχθεί τον περασμένο Ιούνιο η εκκένωση των οικιών και των λοιπών εγκαταστάσεων όσων διέμεναν ή δραστηριοποιούνταν στο εν λόγω τμήμα του οικισμού.

Ο κ. Τσισμαλίδης δήλωσε επίσης ότι αύριο Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της ΔΕΗ για αυτοψία. Αυτό τουλάχιστον, όπως σημείωσε, τον διαβεβαίωσε ο διευθυντής Λιγνιτικής Εκμετάλλευσης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός, στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ν.Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού): «Τρομακτική η ζημιά σε δεντροκαλλιέργειες-Ζητάμε αποζημίωση στο 100% και προκαταβολές»-VIDEO από το TOP CHANNEL

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Για τρομακτικές ζημιές, που δεν έχουν προηγούμενο, στο 100% της παραγωγής στη Δ. Μακεδονία, σε καλλιέργειες δέντρων, έκανε ...