Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ανακριβές θεωρεί η Αθηνά Τερζοπούλου το ρεπορτάζ του E-PTOLEMEOS.GR για την απόσυρση από το ΔΣ, του θέματος για τη συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στην CLIMATTICA

Ανακριβές θεωρεί η Αθηνά Τερζοπούλου το ρεπορτάζ του E-PTOLEMEOS.GR για την απόσυρση από το ΔΣ, του θέματος για τη συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στην CLIMATTICA

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Απάντηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Εορδαίας, Αθηνάς Τερζοπούλου, στο δημοσίευμα του e-ptolemeos.gr την απόσυρση από το ΔΣ της εισήγησης τη συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στην CLIMATTICA.

Ακολουθεί η απάντηση της Α. Τερζοπούλου και η απάντηση του εκδότη:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου  Εορδαίας

Θεωρούμε ανακριβές το ανωτέρω δημοσίευμα  σας για τους εξής λόγους.

1.Περιστρέφεστε συνεχώς γύρω από τον όρο φορέα, ενώ το Δημοτ.Συμβουλιο κλήθηκε ν αποφασίσει αν θα υπάρξει ο Δήμος Εορδαίας ιδρυτικό μέλος «Αστικης μη Κερδοσκοπικης Εταιρείας » (συνημμ.καταστατικό προς έγκριση από το δημοτ.συμβ).

2.Ολα  τα ερωτήματα της επικεφαλής Κ.Τερζοπούλου , έμειναν αναπάντητα από τον Δημαρχο   ( γιατί λέει το δημοσίευμα σας ότι απαντήθηκαν από τον Δημαρχο όλες οι ερωτησεις) περιστρέφονταν δε γύρω από την χρήση του όρου μη κερδοσκοπική εταιρεία , λέγοντας πως όταν ακούει αυτό, έρχονται στο μυαλό της οι ΜΚΟ ,που πολλές έχουν τη νομική μορφή της μη κερδοσκοπικής εταιρείας και όχι ότι ενδέχεται ο συγκεκριμένος φορέας να είναι ΜΚΟ.

3.Γραφετε ότι : Τέθηκαν από την Αντιπολιτευση θέματα που αφορούν στην προσωπικότητα του ίδιου του Περιφερειάρχη Αττικής κ.Πατούλη.
Επειδή στον όρο αντιπολίτευση, εμπεριέχεται και η Μείζων αντιπολίτευση και δεν διευκρινίζετε ποια δημοτική παραταξη εννοείτε , πρέπει να πούμε ότι Η αλήθεια είναι , ότι από κανέναν συμβουλο της παράταξής μας δεν ειπώθηκε τίποτε απολύτως για το πρόσωπο του κ.Πατούλη.

Η επικεφαλής
Αθηνά Τερζοπούλου»

 

Σημείωση σύνταξης:
Με χαρά και ως οφείλουμε δημοσιεύουμε τις επισημάνσεις της επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Τερζοπούλου. Βεβαίως, λόγω του ότι το ρεπορτάζ μας είναι ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ σε τρία σημεία, είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε τα εξής:
1. Αφενός στην 4η παράγραφο του ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, γίνεται αναφορά συγκεκριμένα στη νομική μορφή του δικτύου, η οποία ρητώς αναφέρεται ότι είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Αφετέρου, ο όρος φορέας είναι υπερκείμενη έννοια, και συνεχώς χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη για να περιγράψει εταιρείες, δίκτυα, οργανισμούς και επιχειρήσεις – ακόμα και σε επίσημα έγγραφα – ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής. Δεν έγινε κάποια προσπάθεια εκ μέρους μας να «κρυφτεί» η φύση της υπό σύσταση εταιρείας. Και γιατί άλλωστε να κρυφτεί; Αφού οι ΑΜΚΕ είναι ένα σημαντικό εργαλείο που πρέπει να αξιοποιείται από φορείς του δημοσίου τομέα και επουδενί δεν πρέπει να ποινικοποιείται;
2. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο καλύφθηκαν οι ερωτώντες από τις απαντήσεις του κ. Πλακεντά κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς αυτό που είδαμε είναι ότι έγιναν ερωτήσεις και ότι ο Δήμαρχος έλαβε το λόγο και τοποθετήθηκε επί των ερωτήσεων. Δεν είμαστε κατάλληλοι να αξιολογήσουμε την ορθότητα ή την ευστοχία των ερωταπαντήσεων, αυτό είναι ζήτημα που αφορά το σώμα του ΔΣ. Όπως επίσης δεν έχουμε κάποια στοιχεία στην κατοχή μας που να συνδέουν τον υπό σύσταση φορέα με «ΜΚΟ».
3. Ναι, όντως γράφουμε πως «Τέθηκαν από την Αντιπολιτευση θέματα που αφορούν στην προσωπικότητα του ίδιου του Περιφερειάρχη Αττικής κ.Πατούλη», παραθέτοντας και συγκεκριμένη δήλωση του κ. Κοκκινίδη. Όμως όταν αναφέρεται κάποιος στην Αντιπολίτευση, δεν αναφέρεται δεσμευτικά και αναγκαστικά στο σύνολο των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. Και φυσικά είναι αδύνατο να χρεωθεί η δήλωση του κ. Κοκκινίδη στην παράταξη της κ. Τερζοπούλου. Είναι σαφές ότι η Αντιπολίτευση έχει πολλές παρατάξεις, και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν την μία παράταξη τα λεγόμενα της άλλης παράταξης. Πουθενά δεν αναφέρθηκε το όνομα της κ. Τερζοπούλου, ή της παρατάξεως της, οπότε θεωρούμε πως άνευ λόγου υπήρξε η παρεξήγηση και η σύγχυση που προκλήθηκε.
Αντώνης Πουγαρίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 από 15:30 -20:00 σε συνεργασία ...