Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ: «Κυριάκος Μητσοτάκης & κοινωνική ασφάλιση είναι ασύμβατες έννοιες»

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ: «Κυριάκος Μητσοτάκης & κοινωνική ασφάλιση είναι ασύμβατες έννοιες»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Ξεκαθάρισε χθες  (6/9/18 στην Θες/νίκη)  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του εν όψει  της 83Ης ΔΕΘ με τους κοινωνικούς εταίρους ( ΣΕΒ – ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ – ΣΕΤΕ) ότι ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης θα είναι ιδιωτικός, με την μορφή ενός προσωπικού κουμπαρά, χωρίς δηλ. τη συμμετοχή του εργοδότη. Επομένως δεν μιλάει πλέον για τρεις (3) πυλώνες ασφάλισης.  Με απλά λόγια καταργεί την σημερινή επικουρική ασφάλιση.

Να υποθέσουμε ότι κάποιοι ιδιώτες όπως ο Φλώρος (με 265 εκ. ΕΥΡΩ υπεξαίρεση), Λαυρέντης (με 600 εκ. ΕΥΡΩ υπεξαίρεση), μαζί με τον κ Ψωμιάδη της ασφαλιστικής  «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»  θα δημιουργήσουν τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισής μας;  Σ’ αυτούς μας λέτε κ Μητσοτάκη να εμπιστευτούμε τον «προσωπικό μας κουμπαρά»; Με την εγγύηση του κράτους απαντάτε. Εμπιστοσύνη σε ποιους: Σ’ εσάς που δεν αναγνωρίζεται τα κρατικά ομόλογα; Πολύ δύσκολο να σας εμπιστευτούμε!

Επιπλέον ο Κυριάκος θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές από 20% σε 15%. Τι σημαίνει αυτό: Πολύ απλά μείον στον ετήσιο προϋπολογισμό (έσοδα) του ΕΦΚΑ κατά 2 δισ. Ευρω. Από πού θα καλυφθούν; Δεν μας το λέει ξεκάθαρα. Είναι εύκολο όμως να το υποθέσουμε:

-Τον πρώτο χρόνο με τα αποθέματα του επικουρικού ταμείου ασφάλισης (παραλείπει τον πυλώνα). Και μετά;

-Μετά θα επικαλεσθεί τον «κόφτη» του Τσίπρα και θα πάει ξανά στην προσφιλή του περικοπή συντάξεων και όλα μέλη- γάλα για του λίγους εκλεκτούς και τραγικά γι’ εμάς τους πολλούς.

Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ όχι όμως και για την ειλικρίνειά του. Πιο καθαρά δεν μπορεί να μας το πει. Σε ξέρουμε από τα προηγούμενά σου και σε πιστεύουμε ….

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                               ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1.305 νέα κρουσματα σήμερα Κυριακή – Πόσα εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ακολούθησε το E-PTOLEMEOS.GR και στα Google News (Verified) Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Όλες οι Ειδήσεις ΣΗΜΕΡΑ Νέα σελίδα ...